تحقیق پيمان شكني و وفاي به عهد (قابل ویرایش)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..DOC) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 8 صفحه

 قسمتی از متن word (..DOC) : 
 

1
‏ز‏ی‏ان‏ پ‏ی‏مان‏ شکن‏ی‏ و تاث‏ی‏ر‏ وفا‏ی‏ به عهد در اجتماع
‏پ‏ی‏مان‏ شکن‏ی‏ علاوه بر ز‏ی‏ان‏ فرد‏ی‏،‏ ز‏ی‏ان‏ اجتماع‏ی‏ ن‏ی‏ز‏ دارد. اثر فرد‏ی‏ آن ا‏ی‏ن‏ است که خشم خدا را برا‏ی‏ پ‏ی‏مان‏‌‏شکن‏ در بر دارد و او را از رحمت حق دور م‏ی‏‌‏کند‏ و از نظر اجتماع‏ی‏ پ‏ی‏مان‏‌‏شکن‏ در چشم مردم ب‏ی‏‌‏ارزش‏ و از احترام او کاسته م‏ی‏‌‏شود‏..
‏پ‏ی‏غمبر‏ اکرم صل‏ی‏‌‏الله‏‌‏عل‏ی‏ه‏‌‏وآله‏‌‏وسلم‏ پ‏ی‏مان‏‌‏شکن‏ی‏ را ما‏ی‏ه‏‌‏ی‏ چ‏ی‏رگ‏ی‏ دشمن دانسته و م‏ی‏‌‏فرما‏ی‏د:
‏هرگاه‏ پ‏ی‏مان‏‌‏شکن‏ی‏ کردند خداوند دشمنانشان را بر آنها چ‏ی‏ره‏ م‏ی‏‌‏کند.
‏ز‏ی‏را‏ پ‏ی‏مان‏‌‏شکن‏ی‏ ما‏ی‏ه‏‌‏ی‏ سلب اعتماد از ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ شده و اتحاد و ‏ی‏گانگ‏ی‏ را از ب‏ی‏ن‏ م‏ی‏‌‏برد.
‏وقت‏ی‏ هم جامعه‌ا‏ی‏ دچار پراکندگ‏ی‏ شد هنگام خطر نم‏ی‏‌‏تواند‏ با ‏ی‏کپارچگ‏ی‏ در برابر دشمن با‏ی‏ستد‏ تأث‏ی‏ر‏ وفا‏ی‏ به عهد در اجتماع پا‏ی‏‌‏بند‏ی‏ به عهد و پ‏ی‏مان‏ در زندگ‏ی‏ مردم و روابط داخل‏ی‏ و خارج‏ی‏ آنان تأث‏ی‏ر‏ بس‏ی‏ار‏ دارد و هر اندازه مردم ب‏ی‏شتر‏ آن را رعا‏ی‏ت‏ کنند اعتماد ب‏ی‏شتر‏ی‏ نسبت ‏به‏ ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ پ‏ی‏دا‏ م‏ی‏‌‏کنند‏ در نت‏ی‏جه‏ احساس آرامش ب‏ی‏شتر‏ی‏ نموده و با خ‏ی‏ال‏ راحت‌تر‏ی‏ به فعال‏ی‏ت‏ م‏ی‏‌‏پردازند‏ و نسبت به تعهدات مال‏ی‏ احساس ناامن‏ی‏ و نگران‏ی‏ نم‏ی‏‌‏کنند‏ طب‏ی‏ع‏ی‏ است در کشور‏ی‏ که مردم وفا‏ی‏ به عهد را وظ‏ی‏فه‏‌‏ی‏ انسان‏ی‏،‏ اخلاق‏ی‏ و د‏ی‏ن‏ی‏ خود بدانند و در مراعات آن کوشا باش‏ند‏ تعهدات مال‏ی‏ و قراردادها‏ی‏ اقتصاد‏ی‏ بر پا‏ی‏ه‏‌‏ی‏ اعتماد و اطم‏ی‏نان‏ کامل شکل م‏ی‏‌‏گ‏ی‏رد‏ و باعث رشد اقتصاد‏ی‏ آن کشور و ما‏ی‏ه‏‌‏ی‏ سعادت مردم آن م‏ی‏‌‏گردد‏ ز‏ی‏را‏ بدهکار در وقت مع‏ی‏ن‏ و مقرر بده‏ی‏ خود را م‏ی‏‌‏پردازد‏ و فروشنده ن‏ی‏ز‏ کالا را برابر تعهدات خود تسل‏ی‏م‏ خر‏ی‏دار‏ م‏ی‏‌‏کند‏ و چرخ ‏اقتصاد‏ منظم حرکت م‏ی‏‌‏کند‏ اما اگر هر ‏ی‏ک‏ از طرف‏ی‏ن‏ به تعهد خو‏ی‏ش‏ ب‏ی‏‌‏اعتنا‏یی‏ نشان دهند و تخلف کنند به همان مقدار سلب اعتماد پد‏ی‏د‏ آمده، باعث کند‏ی‏ گردش چرخ اقتصاد م‏ی‏‌‏گردد.
‏وفای به عهد در قرآن و روایات(اقسام عهد وپیمان(
‏پا‏ی‏‌‏بند‏ی‏ به عهد و پ‏ی‏مان‏ ‏ی‏ک‏ اصل جهان‏ی‏ است و از امهات فضائل به شمار م‏ی‏‌‏رود.
‏تمام‏ افراد بشر، از هر قاره و اقل‏ی‏م‏ی‏،‏ به ا‏ی‏ن‏ اصل ر‏ی‏شه‏ دارد عمق وفا‏ی‏ به عهد عنا‏ی‏ت‏ خاص‏ی‏ دارند و عهدشکن‏ی‏ را خ‏ی‏انت‏ و رعا‏ی‏ت‏ عهد و پ‏ی‏مان‏ را فض‏ی‏لت‏ م‏ی‏‌‏شمارند.
‏وفا‏ی‏ به عهد ‏ی‏ک‏ی‏ از اصول و پا‏ی‏ه‏‌‏ها‏ی‏ با اهم‏ی‏ت‏ اخلاق‏ی‏ است که هم در قرآن مج‏ی‏د‏ و هم در روا‏ی‏ات‏ و سخنان پ‏ی‏شوا‏ی‏ان‏ د‏ی‏ن،‏ بر آن تأک‏ی‏د‏ شده است.
‏در‏ قرآن آمده است: و به عهد (خود) وفا کن‏ی‏د،‏ که از عهد سؤال م‏ی‏‌‏شود.
3
‏حضرت‏ عل‏ی‏ عل‏ی‏ه‏‌‏السلام‏ فرمود: همانا عهد و پ‏ی‏مان‏‌‏ها‏ گردن بندها‏یی‏ در گردن‌ها هستند تا روز ق‏ی‏امت‏. کس‏ی‏ که آن را به پا دارد، خداوند او را به (هدفش) م‏ی‏‌‏رساند‏ و کس‏ی‏ که آن را بشکند خداوند او را به خودش وا م‏ی‏‌‏گذارد.
‏پ‏ی‏امبر‏ اکرم صل‏ی‏‌‏الله‏‌‏عل‏ی‏ه‏‌‏وآله‏‌‏وسلم‏ م‏ی‏‌‏فرمود‏: کس‏ی‏ که به عهد و پ‏ی‏مانش‏ وفا نکند د‏ی‏ن‏ ندارد.
‏عهد‏ و پ‏ی‏مان‏ دو قسم است:
1- ‏عهد و پ‏ی‏مان‏ با خدا، ‏ی‏عن‏ی‏ انسان بر اساس خلقت و فطرت پاک انسان‏ی‏ و تعال‏ی‏م‏ د‏ی‏ن‏ اله‏ی‏ متعهد است تا خدا را بپرستند و از او اطاعت کند و از پ‏ی‏رو‏ی‏ ش‏ی‏طان‏ دور گز‏ی‏ند‏ چنان که خداوند در قرآن فرمود: ا‏ی‏ فرزندان آدم آ‏ی‏ا‏ با شما عهد نکردم که ش‏ی‏طان‏ را نپرست‏ی‏د،‏ ز‏ی‏را‏ برا‏ی‏ شما دشمن آشکار‏ی‏ است و ا‏ی‏ن‏ که مرا بپرست‏ی‏د‏ که راه مستق‏ی‏م‏ ا‏ی‏ن‏ است.
‏و‏ باز م‏ی‏‌‏فرما‏ی‏د‏ به پ‏ی‏مان‏ی‏ که با خدا بسته‌ا‏ی‏د‏ وفا کن‏ی‏د‏ تا من ن‏ی‏ز‏ به پ‏ی‏مان‏ شما وفا کنم.
2-‏عهد و پ‏ی‏مان‏ انسان‌ها با ‏ی‏کد‏ی‏گر‏ که بر چندگونه است، مانند پ‏ی‏مان‏‌‏ها‏ی‏ حقوق‏ی‏،‏ تجار‏ی‏،‏ س‏ی‏اس‏ی‏،‏ اجتماع‏ی‏،‏ اقتصاد‏ی‏ و...
‏انواع عهد وپیمان
-1‏وفای ‏به عهد ‏در خانواده:
‏پیشوایان اسلام در سخنان خود به تربیت صحیح کودکان و ‏آموزش اخلاق و رفتار اجتماعی به آنان در خانواده اشاره کرده‌اند.
‏خاتم ‏انبیا صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم ‏می‌فرماید :وقتی یکی از شما به فرزند کوچکی وعده ‏دادید حتماً باید به آن وفا کنید.
‏امیر ‏مؤمنان علی علیه‌السلام ‏می‌فرماید: شایسته نیست انسان به شوخی یا جدی ‏دروغ ‏بگوید و شایسته نیست کسی به فرزند خود ‏وعده‌ای بدهد و به آن وفا نکند.
‏این همه تأکید درباره‌ی وفای به عهد ‏نسبت به کودکان به این دلیل است که اعمال بزرگترها در صفحه‌ی خاطر طفل نقش می‌بندد
4
‏و در آینده او تأثیر انکارناپذیر دارد.
-2‏وفا به قراردادهای مالی و ‏بازرگانی:
‏خوش قولی و خوش حسابی در کلیه‌ی معاملات و روابط حقوقی و اقتصادی ‏موجب پیدایش ثبات و اطمینان و امنیت اقتصادی می‌شود، البته مشروط بر این که این ‏تعهدات نامشروع نباشد.
-3‏پیمان زناشویی:
‏وفای متقابل میان زن و مرد که ‏اسلام دستورات مؤکدی درباره‌ی آن صادر کرده، باعث استحکام نظام خانواده می‌شود تا ‏آن‌جا که مثلاً طلاق را البته بدون علل ضروری موجه مبغوض‌ترین امور حلال در نزد خدا ‏شمرده است، زیرا کانون خانواده که هسته‌ی اولیه اجتماع است در صورتی قابل‌ بقا است، ‏که روابط زن و مرد صمیمانه و استوار باشد.
-4 ‏پیمان ملل مسلمان ب‏ا ملل غیر ‏مسلمان:
‏این پیمان نیز محترم و واجب‌الوفا است و تا زمانی که از این پیمان‌ها ‏زیان و اهانتی متوجه اسلام و مسلمین نباشد، نمی‌توان آن را نادیده گرفت.
‏داستانی در مورد اهمیت وفای به عهد
‏در اینجا داستانی درباره‌ی اهمیت ‏وفای به عهد ‏آورده‌ایم.
‏امام ‏سجاد علیه‌السلام ‏وقتی دچار مضیقه‌ی مالی شد و در تنگنای اقتصادی قرار گرفت ‏برای حل مشکل خویش از یکی از غلامان آزاد شده‌ی خود که بر اثر کار و تلاش، مالی ‏اندوخته بود مبلغ ده هزار درهم قرض خواست. او نیز پذیرفت و از حضرت درخواست کرد ‏چیزی را به عنوان وثیقه پیشش بگذارد.
‏امام نخی از عبای خود کشید و فرمود ‏این را به عنوان وثیقه پیش خود نگاه دارد. ابتدا پذیرش آن برای غلام سنگین بود ولی ‏با توجه به شخصیت امام سجاد علیه‌السلام آن را پذیرفت و نخ عبارا گرفت و در یک قوطی ‏چوبی جای داد. بر زودی خداوند برای حضرت گشایش مالی قرار داد، پول را برای غلام برد ‏و فرمود, پولت را آماده کردم وثیقه‌ام را بیاور. غلام گفت: من نخ عبا را گم ‏کرده‌ام.
‏حضرت فرمود: در این صورت طلب خود را ‏از من نگیر، زیرا تعهد شخصی چون مرا نباید ناچیز گرفت تا این که غلام رفت و قوطی را
5
‏آورد و نخ را در میان ان یافت. نخ را به امام برگرداند و امام نیز پول را به او ‏داد.
‏« در مکتب امیرالمومنین »
‏وفای به عهد و پایبندی به تعهدات از نظر اسلام از عالی‌ترین فضایل انسانی است. قرآن کریم و آثار ائمه معصومین (علیهم السلام) حاکی از این است که وفای به عهد، یکی از شرایط اساسی "ایمان" محسوب می‌شود و تخطی از آن در حکم بی‌دینی و بی‌ایمانی است.
‏این اصل در محدوده روابط داخلی مسلمانان با یکدیگر خلاصه نمی‌شود، بلکه مسلمین موظفند در برابر بیگانگان و کفار نیز این اصل را رعایت نمایند. حقوقدانان جهان یکی از مباحث عمده را مبحث "معاهدات" قرار داده ‏اند و معتقدند که ایجاد تعهدات بین المللی در رواج حس تفاهم و مسالمت جویی و صلح طلبی مفید و لازم می‌باشد. بر همین مبنا رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) نیز در دوران رسالتش معاهداتی را با مشرکان، مسیحیان نجران، اهل کتاب و قبایل عرب امضا کرده است.
‏نمونه‌ای از توصیه اولیای دین درباره وفای به عهد را می توان در فرمان امیرالمومنین به فرماندارشان در مصر ‏–‏ مالک اشتر نخعی- یافت. امیرالمومنین اگرچه در این نامه مالک اشتر را خطاب قرار داده‌اند، اما واقعیت آن است که تمام انسانها، در تمام مکانها و زمانها مخاطب این پیمان هستند. در عهد نامه مالک اشتر فشرده‌ای از نظریات و افکار و اندیشه‌های جهانتاب علی (علیه السلام) به چنان صورت دقیق و عمیقی بیان شده است که می‌توان گفت در آن تکلیف تمامی افراد بشر چه به عنوان یک بنده و مخلوق در برابر پروردگار، چه به عنوان یک انسان در جامعه، چه به عنوان حاکمی که مسؤول اجرای احکام اسلامی است و چه به عنوان فردی که تحت حمایت قوانین نجات بخش اسلام زندگی می‌کند، به وضوح و دقت روشن شده است. حال که اهمیت این سفارشات قدری روشنتر شد، چه نیکوست تا در آستانه شهادت ایشان اندکی در قسمتی از این عهدنامه درباره وفای به عهد بیشتر تأمل کنیم:

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4146 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .DOC

تعداد صفحات: 8

حجم فایل:15 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل