تحقیق تاثیر دوپینگ (قابل ویرایش)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..docx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 15 صفحه

 قسمتی از متن word (..docx) : 
 

1
‏تاثیر دوپینگ
‏همگام با پيشرفت علوم ، دنيای طب و دارو نيز دچار تغيير و تحولاتی شده كه متأسفانه همواره يك عده از اين پيشرفت ها استفاده سوء می برند و در همين راستا استعمال داروهای نيروزا در ورزش يكي از مسائلی است كه جوامع كنونی با آن روبرو است .
‏دوپينگ يا همان استفاده غير مجاز داروها در ورزش دستاويز خوبی برای سودجويان اين عرصه بوده و با سوء استفاده از حس قدرت طلبی و شهرت طلبی و عنوان پرستی و با تبليغات فراوان و ايجاد وسوسه در بين ورزشكاران بر استفاده غير مجاز از داروها در بين اين قشر دامن می زنند .
‏زمانی كه تماشاگران در استاديوم های ورزشی و در ورزشگاهها بيشترين احساسات و تشويق های خود را نثار قهرمانان می كنند ، از عمق و اندازه رقابت های سهمگين كه در ميدان ورزش جريان دارد ، آگاهی ندارند .
‏زمانی كه در رقابت ، چند سانتی متر ، چند كيلو و چند گرم و چند ثانيه اختلاف می تواند ورزشكاران را به اوج برساند ، موضوع حساس تر شده و اينجاست كه معلوم می شود چرا شعار «پيروزی به هر قيمت» هدف قرار می گيرد و مصرف انواع داروهای زيان بخش و مهلك رواج می يابد .
‏استفاده نابجا از دارو در ورزش در بين ورزشكاران عوارض بسيار جبران ناپذيری دارد كه از آن جمله مي توان عوارض فيزيولوژيكی ، روحی و جسمانی را نام برد كه در مرحله اول متوجه خود ورزشكاران بوده و به طور مداوم در و فراوان در اكثر كتابها و مجلات و از طريق رسانه ها به ورزشكاران گوشزد می شود كه بحث در اين زمينه دراین مقوله نمی گنجد .
‏آنچه مورد بحث است عوارضی است كه در جامعه بر اثر پديده دوپينگ به وجود می آيد . وقتی كه يك ورزشكار اولين بار اقدام به دوپينگ می كند در اولين قدم نقض قانون نموده و مرتكب اولين جرم شده كه در صورت كشف و اثبات از طريق كميته های انضباطی و مراجع ذیصلاح مورد مجازات قرار می گيرد.
‏در صورت استفاده مكرر از داروها نقض قانون براي فرد ورزشكار عادت شده و او را مستعد نقض قوانين ديگر جامعه می نمايد اينجاست كه پديده دوپينگ در اولين قدم اثر خود را در سوق دادن افراد به سوی نقض قانون و هنجارهای جامعه نشان مي دهد .
3
‏اما اثرات دوپينگ به همين جا ختم نشده و عوارضی كه همين داروها از خود در جامعه برجا می گذارند بر می گردد به نوع دارو و مقدار دارو ، و هدفهای خاصی كه از طرف ورزشكاران دنبال می ‌شود به طور مثال فرد جهت افزايش توده عضلانی قدرت ، سرعت ، دقت خود از اين دارو استفاده سوء می كند .
‏مصرف طولانی مدت استروئيدها ، مخصوصاً استروئيدهای آندروژن ، هم در مردان و هم در زنان باعث افزايش حالت تهاجمی و رفتارهای خشن و رفتارهای غير اجتماعی می گردد كه بسياری از ورزشكاران از اين عارضه ها استقبال كرده و آن را به حساب فوايد اين داروها می دانند و بخصوص در ورزشكاران قدرتی مورد استقبال جوانان است .
‏اما حقيقت اين است كه اين عارضه بيشتر از آنكه مفيد باشد مضر خواهد بود . خشم و عصبانيت در بسياری از موارد باعث به هم خوردن رابطه دوستی و بروز خرابكاری و رفتارهای غير قابل كنترل در فرد می شود و در كل استفاده فراوان و طولانی مدت ورزشكاران از اين داروها بطور جدی می تواند زمينه ساز و باعث افزايش جرم در بين قشر ورزشكاران شود .
‏از ديگر عوارض اين داروها مي توان به احساس سرخوردگی و افسردگی ناشر از آن اشاره كرد . زمانی كه فرد با مصرف اين داروها به جثه ای تنومند و عضلانی ، ستبر و برجسته خود می نازد كاملاً خشنود و راضی است اما با قطع مصرف دارو و افت توانائی های جسمی و بدنی در كل با افت محسوس شرايط بدنی دچار افسردگی می شود كه اين سرخوردگی و افسردگی شرايط مطلوب انجام جرم را فراهم می كند .
‏وقتی مصرف اين داروها به وضوح در افراد مصرف كننده زمينه ساز جرم شده و از سالهای دور كه اين پديده شوم در بين ورزشكاران رايج شده  زمانی كه آندرس قهرمان دانماركی پرتاب ديسك خود را از بالای كليسای بزرگ ويبورگ پائين انداخت و بعد از بررسی موضوع مشخص شد كه وی به علت مصرف زياد هورمونهای آنابوليك و محرك ها تحت درمان روانپزشك بوده و همچنين اخيراً در اكثر كشورهای اروپايی مثل آلمان ، بلژيك چند سالی است كه در كلينيك های مخصوص افراد مبتلا به افسردگی و افرادی كه دست به خشونتهای افراطی (جنون استروئيدی) تحت درمان قرار مي گيرند و بيشتر اين قربانيان قهرمانان حرفه ای سابق ورزش های دوچرخه سواری ، وزنه برداری ، دوميدانی و بوكس هستند به وضوح و روشنی نقش پديده دوپينگ در ايجاد جرائم نشان ‏داده می شود اينها همه مسئوليت مديران ورزشی را برای مبارزه بيشتر با اين پديده سنگينتر كرده تا ورزش از اهداف بالای انسانی خود دور نشود .
3
‏سرپرست فدراسيون پزشكي ورزشي، دبيركل ستاد مبارزه با دوپينگ و رئيس ‏كميسيون پزشكي كميته ملي المپيك، آگاه سازی ورزشکاران از طریق انتشار کتاب با موضوع ‏دوپینگ را گامی مؤثر در راه مبارزه با اين پدیده شوم در ورزش ایران ذکر کرد.
‏دكتر كرم‌الله عليمرادي در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) ‏افزود: به نظر من آگاهي و شفاف سازی می‌تواند یکی از راه‌های مبارزه با دوپینگ باشد ‏و ما به عنوان عضوی از جامعه جهانی ضد دوپینگ، ملزم به رعایت مصوبات این جامعه به ‏ویژه آگاه سازی مردم هستیم و به عنوان اولين راه، انتشار کتاب را مؤثر مي‌دانيم.
‏وی سپس به ذکر نمونه‌ای از روش‌های آگاه سازی مردم درباره دوپینگ پرداخت و ‏گفت: در کشور آمریکا نام یک ورزشکار دوپینگی بر کف خیابان حک شده‌است تا مردم به ‏صورت نمادین از روی آن بگذرند. در چنین شرایطی انتشار کتاب و آگاه سازی مردم به ‏صورت اصولی می‌تواند بسیار مؤثرتر از این‌گونه حرکت‌های نمادین باشد.
‏سرپرست فدراسيون پزشكي ورزشي، دبيركل ستاد مبارزه با دوپينگ و رئيس كميسيون ‏پزشكي كميته ملي المپيك سپس درباره نقش کتاب‌هایی که با موضوع دوپینگ منتشر ‏می‌شوند، گفت: آگاه ساختن ورزشکاران و سایر اهالی ورزش از مضرات دوپینگ، امری کاملا ‏شایسته و قابل تقدیر است، به شرطی که این کتاب‌ها به طور غیر مستقیم باعث تجویز ‏نادرست و غلط داروها و فرآورده‌های خونی غیر مجاز توسط ورزشکاران نشود. در کتاب‌ها ‏نباید جدول داروها را به گونه‌ای معرفی کنیم که مورد سوء استفاده قرار بگیرد.
‏وی ادامه داد: فدراسیون پزشکی ورزشی برای اطلاع‌رسانی دقیق، داروهایی را که ‏در ابتدای سال میلادی طبق نسخه جدید سال 2008 معرفی شده، در سایت اینترنتی خود ‏معرفی کرده‌ و در کنار آن، اطلاعات مربوط به کتاب‌هایی که با موضوع دوپینگ منتشر ‏کرده‌ایم، آورده شده‌است.
‏دوپينگ‌
4
‏المپيك تابستاني 2008 كه به طور رسمي با نام بازي‌‌هاي المپيك بيست و نهم شناخته مي‌شود، از 8 آگوست تا 24 آگوست‌ (18 مرداد‌ تا 3 شهريور)‌ سال جاري در شهر پكن پايتخت چين برگزار مي‌شود. در اين رقابت‌ها حدود 10 هزار ورزشكار در 28 رشته ‌ورزشي حضور خواهند داشت.
‏يكي از مسائلي كه در جريان رقابت‌هاي ورزشي مورد توجه قرار مي‌گيرد، انجام آزمايش‌‌هاي دوپينگ است كه به موجب آن مقرراتي براي مقابله با افرادي كه قوانين ضد دوپينگ اعلام شده از سوي كميته بين‌المللي المپيك را زير پا مي‌گذارند، در نظر گرفته خواهد شد. اين قوانين به تمامي كميته‌هاي ملي المپيك، فدراسيون‌هاي بين‌المللي ورزش‌هاي المپيك، آژانس‌ جهاني مبارزه با دوپينگ (وادا)‌، آژانس‌هاي ملي مبارزه با دوپينگ و همچنين آزمايشگاه‌هاي معتبر تحت نظارت وادا اعلام مي‌شود. اين آزمايش‌ها در 41 پايگاه كنترل دوپينگ انجام مي‌شود كه‌‏
34 مركز در شهر پكن و 7 مركز در شهرهاي ديگر ميزبان رقابت‌ها قرار دارند. علاوه بر اين تمامي مكان‌هايي كه براي برگزاري بازي‌هاي المپيك مجهز به يك پايگاه استاندارد كنترل دوپينگ هستند كه مي‌توانند نمونه خون و ادرار ورزشكاران را جمع‌آوري كنند. براساس قانون كلي در نظر گرفته شده، نفرات اول تا پنجم و دو ورزشكار ديگر مورد آزمايش قرار خواهند گرفت.‏

براي دوچرخه‌سواري كه در رقابت‌ ميان ورزشكاران از سراسر دنيا حضور پيدا مي‌كند تا توانايي خود را در معرض آزمايش قرار دهد، هيچ چيز از نظر جسماني و رواني شكننده‌تر از اين نخواهد بود كه در جريان مسابقه، رقيبانش از او پيشي گرفته و زودتر خود را به خط پايان برسانند. در حالي كه ديگر ناي نفس كشيدن ندارد و خسته و درمانده دسته‌‌هاي دوچرخه را مي‌فشارد تا بلكه بتواند انرژي از دست رفته را بازيابد، همچنان به ركاب زدن ادامه مي‌‌دهد و تلاش مي‌كند تا بتواند خود را به سايرين برساند. او همچنان اميدوار است بتواند برنده اين رقابت‌ها باشد. اما بايد پذيرفت كه در اين رقابت‌ها سرانجام يك نفر پيروز خواهد شد.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4339 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .docx

تعداد صفحات: 15

حجم فایل:63 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل