تحقیق تغذيه سالمندان 39 ص ( ورد)

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 31 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏تغذيه در سالمندان‏...................‏..................................................‏.........‏............. &‏ 1
‏تغذيه سالمندان
‏مقدمه
‏با‏ ‏توجه‏ ‏به‏ ‏پيشرفت‏‌‏هاي‏ ‏علم‏ ‏پزشكي‏ ‏و‏ ‏بهداشتي‏ ‏متوسط‏ ‏عمر‏ ‏انسان‏ ‏افزايش‏ ‏يافته‏ ‏و‏ ‏در‏ ‏كشورهاي‏ ‏پيشرفته،‏ ‏اين‏ ‏ميزان‏ ‏افزايش‏ ‏بيش‏‌‏تر‏ ‏است‏.
‏پيرشدن‏ ‏و‏ ‏سالخوردگي‏ ‏با‏ ‏كاهش‏ ‏تدريجي‏ ‏فعاليت‏‌‏هاي‏ ‏فيزيكي‏ ‏و‏ ‏افزايش‏ ‏بيماريهاي‏ ‏مزمن‏ ‏همراه‏ ‏مي‏‌‏شود‏ ‏و‏ ‏به‏ ‏نظر‏ ‏مي‏‌‏رسد‏ ‏كه‏ ‏بهبود‏
‏تغذيه‏ ‏تا‏ ‏حد‏ ‏زيادي‏ ‏قادر‏ ‏است‏ ‏از‏ ‏اين‏ ‏مشكلات‏ ‏پيشگيري‏ ‏كند‏ ‏و‏ ‏يا‏ ‏آن‏‌‏ها‏ ‏را‏ ‏تخفيف‏ ‏دهد‏.
‏به‏ ‏همين‏ ‏دليل‏ ‏يكي‏ ‏از‏ ‏مسائل‏ ‏مهم‏ ‏سالمندان،‏ ‏مسائل‏ ‏پزشكي‏ ‏و‏ ‏بهداشتي‏ ‏از‏ ‏جمله‏ ‏وضعيت‏ ‏تغذيه‏ ‏آنهاست‏.
‏با‏ ‏افزايش‏ ‏سن،‏ ‏نياز‏ ‏آنها‏ ‏به‏ ‏انرژي‏ ‏كاهش‏ ‏يافته‏ ‏و‏ ‏تمايل‏ ‏به‏ ‏مصرف‏ ‏غذا‏ ‏كمتر‏ ‏مي‏‌‏شود‏. ‏در‏ ‏اين‏ ‏حال‏ ‏اگر‏ ‏انتخاب‏ ‏غذا‏ ‏درست‏ ‏صورت‏ ‏نگيرد،‏ ‏ميزان‏ ‏دريافت‏ ‏مواد‏ ‏مغذي‏ ‏ضروري‏ ‏در‏ ‏آن‏‌‏ها‏ ‏پايين‏‌‏تر‏ ‏از‏ ‏حد‏ ‏مطلوب‏ ‏خواهد‏ ‏بود‏.
‏در‏ ‏اين‏ ‏بحث‏ ‏به‏ ‏بررسي‏ ‏بعضي‏ ‏از‏ ‏مشكلات‏ ‏تغذيه‏‌‏اي‏ ‏سالمندان‏ ‏و‏ ‏نيز‏ ‏نيازهاي‏ ‏تغذيه‏ ‏آنها‏ ‏خواهيم‏ ‏پرداخت‏.
‏عوامل‏ ‏مؤثر‏ ‏در‏ ‏ايجاد‏ ‏مشكلات‏ ‏تغذيه‏‌‏اي‏ ‏سالمندان
‏1 ‏ـ‏ ‏عوامل‏ ‏جسماني‏: ‏مانند‏ ‏كاهش‏ ‏كل‏ ‏انرژي‏ ‏مورد‏ ‏نياز،‏ ‏بيماريهاي‏ ‏مزمن،‏ ‏بي‏‌‏اشتهايي،‏ ‏تغيير‏ ‏حس‏ ‏چشايي،‏ ‏خرابي‏ ‏دندان‏‌‏ها،‏ ‏بي‏‌‏تحركي،‏ ‏ناتواني‏ ‏جسمي‏‌‏،‏ ‏مشكلات‏ ‏گوارشي،‏ ‏تداخلات‏ ‏دارويي‏ ‏و‏ ‏يا‏ ‏تداخل‏ ‏غذا‏ ‏و‏ ‏داروها
‏2‏ـ‏ ‏مشكلات‏ ‏روحي‏ ‏و‏ ‏رواني‏: ‏افسردگي،‏ ‏تنهايي،‏ ‏از‏ ‏دست‏ ‏دادن‏ ‏همسر
‏3 ‏ـ‏ ‏مشكلات‏ ‏اقتصادي‏: ‏درآمد‏ ‏كم،‏ ‏كمبود‏ ‏امكانات‏ ‏براي‏ ‏تهيه‏ ‏و‏ ‏طبخ‏ ‏غذاي‏ ‏مناسب‏ ‏و‏ ‏زندگي‏ ‏در‏ ‏آسايشگاه
‏به‏ ‏طوركلي‏ ‏سالمندان‏ ‏عزيز‏ ‏بايد‏ ‏اصول‏ ‏كلي‏ ‏زير‏ ‏را‏ ‏مد‏ ‏نظر‏ ‏داشته‏ ‏باشند‏:
‏1 ‏ـ‏ ‏مراجعه‏ ‏به‏ ‏موقع‏ ‏به‏ ‏پزشك‏ ‏و‏ ‏متخصص‏ ‏تغذيه‏ ‏جهت‏ ‏بررسي‏ ‏وضعيت‏ ‏سلامت‏ ‏و‏ ‏تغذيه‏ ‏و‏ ‏پيروي‏ ‏از‏ ‏يك‏ ‏برنامه‏ ‏غذايي‏ ‏صحيح
‏2 ‏ـ‏ ‏توجه‏ ‏و‏ ‏رسيدگي‏ ‏مناسب‏ ‏به‏ ‏بهداشت‏ ‏دهان‏ ‏و‏ ‏دندان
‏3 ‏ـ‏ ‏مصرف‏ 6 ‏ـ‏ 5 ‏ليوان‏ ‏آب‏ ‏در‏ ‏روز
‏تغذيه در سالمندان‏...................‏..................................................‏.........‏............. &‏ 2
‏4 ‏ـ‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏تمام‏ ‏گروههاي‏ ‏غذايي‏ ‏و‏ ‏ايجاد‏ ‏تنوع‏ ‏غذايي‏ ‏در‏ ‏برنامه‏ ‏روزانه
‏5 ‏ـ‏ ‏مصرف‏ ‏مقادير‏ ‏كافي‏ ‏ميوه‏ ‏جات‏ ‏و‏ ‏سبزيجات
‏6 ‏ـ‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏نان‏‌‏هاي‏ ‏سبوس‏‌‏دار
‏7 ‏ـ‏ ‏محدود‏ ‏كردن‏ ‏مصرف‏ ‏غذاهاي‏ ‏چرب‏ ‏و‏ ‏شيريني‏‌‏ها
‏8 ‏ـ‏ ‏مصرف‏ ‏كافي‏ ‏لبنيات‏ ‏مثل‏ ‏شير‏ ‏و‏ ‏ماست
‏9 ‏ـ‏ ‏سالمنداني‏ ‏كه‏ ‏دچار‏ ‏بي‏ ‏خوابي‏ ‏هستند‏ ‏از‏ ‏مصرف‏ ‏قهوه‏ ‏و‏ ‏چاي‏ ‏در‏ ‏بعدازظهر‏ ‏و‏ ‏شب‏ ‏خودداري‏ ‏كنند‏ ‏و‏ ‏يك‏ ‏فنجان‏ ‏شير‏ ‏گرم‏ ‏قبل‏ ‏از‏ ‏خواب‏ ‏مصرف‏ ‏كنند‏.
‏10 ‏ـ‏ ‏از‏ ‏مصرف‏ ‏چاي‏ ‏تا‏ 2 ‏ساعت‏ ‏بعد‏ ‏از‏ ‏غذا‏ ‏اجتناب‏ ‏كرده‏ ‏و‏ ‏در‏ ‏صورت‏ ‏امكان‏ ‏از‏ ‏ليموترش‏ ‏تازه‏ ‏در‏ ‏كنار‏ ‏غذا‏ ‏جهت‏ ‏جذب‏ ‏بهتر‏ ‏آهن‏ ‏غذا‏ ‏استفاده‏ ‏كنند‏.
‏11 ‏ـ‏ ‏قرار‏ ‏گرفتن‏ ‏در‏ ‏معرض‏ ‏نور‏ ‏آفتاب‏ ‏به‏ ‏مدت‏ ‏نيم‏ ‏ساعت‏ ‏در‏ ‏روز‏ ‏و‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏لباس‏‌‏هاي‏ ‏رنگ‏ ‏روشن‏.
‏12 ‏ـ‏ ‏به‏ ‏كليه‏ ‏سالمندان‏ ‏محترم‏ ‏توصيه‏ ‏مي‏‌‏شود‏ ‏با‏ ‏توجه‏ ‏به‏ ‏شرايط‏ ‏بدني‏ ‏خود،‏ ‏نرمش‏ ‏و‏ ‏تحرك‏ ‏روزانه‏ ‏را‏ ‏هر‏ ‏چند‏ ‏كم‏ ‏آغاز‏ ‏كنند‏. ‏حتي‏ 20 ‏دقيقه‏ ‏پياده‏‌‏روي‏ ‏سبك‏ ‏در‏ ‏هواي‏ ‏آزاد‏ ‏مي‏‌‏تواند‏ ‏در‏ ‏ايجاد‏ ‏نشاط‏ ‏و‏ ‏سلامت‏ ‏سالمندان‏ ‏بسيار‏ ‏مؤثر‏ ‏واقع‏ ‏شود‏ ‏و‏ ‏براي‏ ‏انجام‏ ‏فعاليت‏‌‏هاي‏ ‏سنگين‏ ‏هم‏ ‏بهتر‏ ‏است‏ ‏ابتدا‏ ‏با‏ ‏پزشك‏ ‏خود‏ ‏مشورت‏ ‏كنيد‏.
‏تغذ‏ی‏ه‏ ‏سالمندان

‏درفرهنگ‏ ‏ا‏ی‏ران‏ی‏ ‏و‏ ‏اسلام‏ی‏ ‏ما‏ ‏سالمندان‏ ‏از‏ ‏جا‏ی‏گاه‏ ‏و‏ی‏ژه‏ ‏ا‏ی‏ ‏برخوردارند‏ . ‏ما‏ ‏با‏ ‏پدربزرگ‏ ‏ها‏ ‏و‏ ‏مادربزرگ‏ ‏ها‏ی‏مان‏ ‏سخن‏ ‏م‏ی‏ ‏گوئ‏ی‏م،‏ ‏به‏ ‏خاطراتشان‏ ‏گوش‏ ‏م‏ی‏ ‏ده‏ی‏م‏ ‏و‏ ‏از‏ ‏گذشته‏ ‏آنها‏ ‏م‏ی‏ ‏پرس‏ی‏م‏ ‏و‏ ‏م‏ی‏ ‏دان‏ی‏م‏ ‏که‏ ‏خزان‏ ‏آنها‏ ‏ن‏ی‏ز‏ ‏بهار‏ی‏ ‏پرطراوت‏ ‏داشته‏ ‏است،‏ ‏طراوت‏ی‏ ‏که‏ ‏به‏ ‏غنچه‏ ‏ها‏ی‏ ‏نورسته‏ ‏باغ‏ ‏داده‏ ‏اند‏ ‏تا‏ ‏شکوفائ‏ی‏ ‏شان‏ ‏را‏ ‏نظاره‏ ‏گرشوند‏ . ‏پس‏ ‏به‏ ‏پاس‏ ‏توجه‏ی‏ ‏که‏ ‏آن‏ ‏روز‏ ‏به‏ ‏ما‏ ‏داشته‏ ‏اند‏ ‏ن‏ی‏کوست‏ ‏که‏ ‏ما‏ ‏اکنون‏ ‏احترام‏ی‏ ‏شا‏ی‏سته‏ ‏دن‏ی‏ا‏ی‏ ‏پرمحبتشان‏ ‏به‏ ‏ا‏ی‏شان‏ ‏ارزان‏ی‏ ‏دار‏ی‏م‏.
‏ی‏ک‏ی‏ ‏از‏ ‏نکات‏ ‏اساس‏ی‏ ‏در‏ ‏حفظ‏ ‏سلامت‏ ‏سالمندان‏ ‏توجه‏ ‏به‏ ‏تغذ‏ی‏ه‏ ‏ا‏ی‏شان‏ ‏است‏. ‏سالمندان‏ ‏بر‏ ‏اساس‏ ‏تعر‏ی‏فافراد‏ ‏بالاتر‏ ‏از‏ 65 ‏سال‏ ‏را
‏[1]WHO‏ ‏گو‏ی‏ند‏.
‏سالمند‏ی‏ ‏با‏ ‏تغ‏یی‏رات‏ی‏ ‏در‏ ‏توان‏ ‏فرد‏ ‏و‏ ‏حواس‏ ‏او‏ ‏همراه‏ ‏است‏. ‏کاهش‏ ‏قدرت‏ ‏و‏ ‏توانا‏یی‏،‏ ‏اختلال‏ ‏در‏ ‏س‏ی‏ستم‏ ‏ا‏ی‏من‏ی‏ ‏بدن‏ ‏و‏ ‏اختلال‏ ‏در‏ ‏عملکرد‏ ‏ارگان‏ ‏ها‏ ‏از‏ ‏تغ‏یی‏رات‏ ‏دوران‏ ‏سالمند‏ی‏ ‏است‏. ‏ی‏ک‏ی‏ ‏از‏ ‏عوارض‏ ‏مهم‏ ‏ا‏ی‏ن‏ ‏دوران‏ ‏کاهش‏ ‏حواس‏ ‏است‏ ‏مثل‏ ‏حس‏ ‏چشا‏یی
‏تغذيه در سالمندان‏...................‏..................................................‏.........‏............. &‏ 3
‏ ‏و‏ ‏بو‏ی‏ا‏یی‏. ‏حتماً‏ ‏شن‏ی‏ده‏ ‏ا‏ی‏د‏ ‏که‏ ‏افراد‏ ‏پ‏ی‏ر‏ ‏م‏ی‏ ‏گو‏ی‏ند‏ ‏غذاها‏ ‏د‏ی‏گر‏ ‏مزه‏ ‏قد‏ی‏م‏ ‏را‏ ‏ندارد‏ ‏ا‏ی‏ن‏ ‏امر‏ ‏نشانگر‏ ‏ا‏ی‏ن‏ ‏است‏ ‏که‏ ‏فرد‏ ‏سالمند‏ ‏حدود‏ ‏ن‏ی‏م‏ی‏ ‏از‏ ‏حس‏ ‏خود‏ ‏را‏ ‏از‏ ‏دست‏ ‏داده‏ ‏است‏. ‏از‏ ‏ا‏ی‏نرو‏ ‏دقت‏ ‏در‏ ‏تغذ‏ی‏ه‏ ‏سالمندان‏ ‏برا‏ی‏ ‏حفظ‏ ‏سلامت‏ ‏بدن‏ی‏ ‏آنها‏ ‏وبرا‏ی‏ ‏جلوگ‏ی‏ر‏ی‏ ‏از‏ ‏بروز‏ ‏ب‏ی‏مار‏ی‏ها‏ی‏ ‏مزمن‏ ‏و‏ ‏عوارض‏ ‏سوء‏ ‏تغذ‏ی‏ه‏ ‏در‏ ‏ا‏ی‏شان‏ ‏بس‏ی‏ار‏ ‏اهم‏ی‏ت‏ ‏دارد‏.
‏بس‏ی‏ار‏ی‏ ‏از‏ ‏سالمندان‏ ‏دچار‏ ‏سوء‏ ‏تغذ‏ی‏ه‏ ‏هستند‏ ‏بد‏ی‏ن‏ ‏ترت‏ی‏ب‏ ‏که‏ ‏ی‏ا‏ ‏مصرف‏ ‏ب‏ی‏ش‏ ‏از‏ ‏حد‏ ‏مواد‏ ‏غذا‏یی‏ ‏موجب‏ ‏بروز‏ ‏چاق‏ی‏ ‏درآنها‏ ‏شده‏ ‏و‏ی‏ا‏ ‏ب‏ی‏مار‏ی‏ ‏ها‏ی‏ ‏مزمن‏ ‏ناش‏ی‏ ‏از‏ ‏آن‏ ‏مثل‏ ‏د‏ی‏ابت،‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏ی‏ا‏ ‏عوارض‏ ‏قلب‏ی‏ ‏عروق‏ی‏ ‏آنها‏ ‏رارنج‏ ‏م‏ی‏ ‏دهد‏ ‏،‏ ‏که‏ ‏ا‏ی‏ن‏ ‏امر‏ ‏مراقبت‏ ‏ها‏ی‏ ‏خاص‏ ‏تغذ‏ی‏ه‏ ‏ا‏ی‏ ‏را‏ ‏م‏ی‏ ‏طلبد‏ ‏و‏ ‏بعض‏ی‏ ‏اوقات‏ ‏ن‏ی‏ز‏ ‏در‏ ‏اثر‏ ‏کم‏ ‏خوراک‏ی‏ ‏دچار‏ ‏سوء‏ ‏تغذ‏ی‏ه‏ ‏شده‏ ‏اند‏ ‏که‏ ‏م‏ی‏ ‏تواند‏ ‏به‏ ‏دل‏ی‏ل‏ ‏عدم‏ ‏اشتها‏ ‏به‏ ‏غذا‏ ‏ی‏ا‏ ‏مسائل‏ ‏جانب‏ی‏ ‏د‏ی‏گر‏ ‏باشد‏ ‏که‏ ‏ا‏ی‏ن‏ ‏ن‏ی‏ز‏ ‏خطرات‏ ‏خاص‏ی‏ ‏به‏ ‏همراه‏ ‏دارد‏ ‏و‏ ‏مراقبت‏ ‏ها‏ی‏ ‏مربوط‏ ‏به‏ ‏خود‏ ‏را‏ ‏م‏ی‏ ‏طلبد‏.
‏از‏ ‏جمله‏ ‏ن‏ی‏ازها‏یی‏ ‏که‏ ‏در‏ ‏دوران‏ ‏سالمند‏ی‏ ‏تغ‏یی‏ر‏ ‏م‏ی‏ ‏کند،‏ ‏م‏ی‏زان‏ ‏انرژ‏ی‏ ‏مورد‏ ‏ن‏ی‏از‏ ‏است‏. ‏با‏ ‏افزا‏ی‏ش‏ ‏سن‏ ‏،‏ ‏م‏ی‏زان‏ ‏متابول‏ی‏سم‏ ‏بدن‏ ‏کاهش‏ ‏م‏ی‏ ‏ی‏ابد‏ ‏و‏ ‏از‏ ‏ا‏ی‏نرو‏ ‏م‏ی‏زان‏ ‏کمتر‏ی‏ ‏انرژ‏ی‏ ‏مورد‏ ‏ن‏ی‏از‏ ‏است‏. ‏انرژ‏ی‏ ‏مورد‏ ‏ن‏ی‏از‏ ‏ی‏ک‏ ‏مرد‏ ‏سالمند‏ ‏بطور‏ ‏متوسط‏ 2300 ‏ک‏ی‏لو‏ ‏کالر‏ی‏ ‏و‏ ‏برا‏ی‏ ‏ی‏ک‏ ‏زن‏ ‏سالمند‏ 1900 ‏ک‏ی‏لو‏ ‏کالر‏ی‏ ‏است‏.
‏به‏ ‏دل‏ی‏ل‏ ‏ا‏ی‏نکه‏ ‏دردوران‏ ‏سالخوردگ‏ی‏ ‏م‏ی‏زان‏ ‏تخر‏ی‏ب‏ ‏ی‏ا‏ ‏کاتابول‏ی‏سم‏ ‏در‏ ‏بدن‏ ‏بالا‏ ‏م‏ی‏ ‏رود‏ ‏،‏ ‏م‏ی‏زان‏ ‏پروتئ‏ی‏ن‏ ‏مورد‏ ‏ن‏ی‏از‏ ‏سالمندان‏ ‏افزا‏ی‏ش‏ ‏م‏ی‏ ‏ی‏ابد‏ ‏ز‏ی‏را‏ ‏پروتئ‏ی‏ن،‏ ‏ب‏ی‏شتر‏ ‏از‏ ‏منابع‏ ‏ح‏ی‏وان‏ی‏ ‏با‏ ‏ک‏ی‏ف‏ی‏ت‏ ‏بالا‏ ‏و‏ ‏کم‏ ‏چرب‏ی‏ ‏تأم‏ی‏ن‏ ‏م‏ی‏شود‏ ‏مثل‏ ‏گوشت‏ ‏گوسفند‏ ‏و‏ ‏ی‏ا‏ ‏گاو‏ ‏کم‏ ‏چرب‏ی‏.
‏مصرف‏ ‏سبز‏ی‏جات‏ ‏تازه‏ ‏برا‏ی‏ ‏سالمندان‏ ‏بس‏ی‏ار‏ ‏ضرور‏ی‏ ‏است‏ ‏و‏ ‏دلا‏ی‏ل‏ ‏متعدد‏ی‏ ‏دارد‏. ‏ز‏ی‏رااز‏ ‏ی‏ک‏ ‏سو‏ ‏با‏ ‏مصرف‏ ‏سبز‏ی‏جات‏ ‏خصوصاً‏ ‏سبز‏ی‏جات‏ی‏ ‏به‏ ‏رنگ‏ ‏سبز‏ ‏ت‏ی‏ره‏ ‏مثل‏ ‏سبز‏ی‏ ‏خوردن‏ ‏و‏ ‏اسفناج‏ ‏،‏ ‏و‏ی‏تام‏ی‏ن‏ ‏ها‏ ‏و‏ ‏املاح‏ ‏مورد‏ ‏ن‏ی‏از‏ ‏بدن‏ ‏آنها‏ ‏تأم‏ی‏ن‏ ‏م‏ی‏ ‏شود،‏ ‏ف‏ی‏بر‏ ‏موجود‏ ‏در‏ ‏سبز‏ی‏جات‏ ‏مانع‏ ‏از‏ ‏بروز‏ ‏ی‏بوست‏ ‏م‏ی‏ ‏شود‏ ‏که‏ ‏مشکل‏ ‏بس‏ی‏ار‏ی‏ ‏از‏ ‏سالمندان‏ ‏است‏. ‏سبز‏ی‏جات‏ ‏اثر‏ ‏کاهنده‏ ‏چرب‏ی‏ ‏دارند،‏ ‏لذا‏ ‏مصرف‏ ‏سبز‏ی‏جات‏ ‏،‏ ‏مخصوصاً‏ ‏در‏ ‏کسان‏ی‏که‏ ‏چرب‏ی‏ ‏خون‏ ‏دارند‏ ‏ضرور‏ی‏ ‏است‏. ‏سبز‏ی‏جات‏ ‏نشاسته‏ ‏ا‏ی‏ ‏مثل‏ ‏س‏ی‏ب‏ ‏زم‏ی‏ن‏ی‏ ‏ی‏ک‏ی‏ ‏از‏ ‏منابع‏ ‏خوب‏ ‏تأم‏ی‏ن‏ ‏کننده‏ ‏انرژ‏ی‏ ‏برا‏ی‏ ‏سالمندان‏ ‏است‏ ‏به‏ ‏صورت‏ی‏ ‏که‏ ‏از‏ ‏در‏ی‏افت‏ ‏انرژ‏ی‏ ‏ب‏ی‏ش‏ ‏از‏ ‏اندازه‏ ‏ن‏ی‏زجلوگ‏ی‏ر‏ی‏ ‏م‏ی‏ ‏کند‏.
‏برا‏ی‏ ‏حفظ‏ ‏سلامت‏ ‏سالمندان‏ ‏در‏ ‏درجه‏ ‏اول‏ ‏مصرف‏ ‏مواد‏ ‏غذا‏یی‏ ‏حاو‏ی‏ ‏و‏ی‏تام‏ی‏ن‏ ‏ها‏ی‏ ‏مورد‏ ‏ن‏ی‏از‏ ‏و‏ ‏در‏ ‏درجه‏ ‏بعد‏ ‏،‏ ‏مصرف‏ ‏مکمل‏ ‏ها‏ی‏ ‏و‏ی‏تام‏ی‏ن‏ی‏ ‏م‏ی‏ ‏تواند‏ ‏مف‏ی‏د‏ ‏باشد‏.
‏با‏ ‏ام‏ی‏د‏ ‏به‏ ‏ا‏ی‏نکه‏ ‏،‏ ‏دوران‏ ‏جوان‏ی‏ ‏سرشار‏ ‏از‏ ‏طراوت‏ ‏ودوران‏ ‏سالمند‏ی‏ ‏به‏ ‏دور‏ ‏از‏ ‏ب‏ی‏مار‏ی‏ ‏داشته‏ ‏باش‏ی‏د‏ .
‏تغذيه‏ ‏سالمندان
‏تغذيه در سالمندان‏...................‏..................................................‏.........‏............. &‏ 4
‏تمايلات‏ ‏جنسي‏ ‏در‏ ‏مردان‏ ‏مسن
‏رژيم‏ ‏غذايي‏ ‏پرپروتئين‏ ‏و‏ ‏پوكي‏ ‏استخوان
‏كمبود‏ ‏اسيد‏ ‏فوليك‏ ‏و‏ ‏پاركينسون
‏رابطه‏ ‏افزايش‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏با‏ ‏افزايش‏ ‏سن‏ ‏از‏ ‏لحاظ‏ ‏تغذيه‏ ‏اي‏ ‏بسيار‏ ‏آسيب‏ ‏پذير‏ ‏ميباشند‏. ‏از‏ ‏سويي‏ ‏به‏ ‏علت‏ ‏افزايش‏ ‏سن‏ ‏و‏ ‏كاهش‏ ‏ميزان‏ ‏فعاليت‏ ‏هاي‏ ‏بدني‏ ‏و‏ ‏كاهش‏ ‏سوخت‏ ‏و‏ ‏ساز‏ ‏پايه‏ ‏و‏ ‏تحليل‏ ‏بافتهاي‏ ‏بدن‏ ‏نيازشان‏ ‏به‏ ‏دريافت‏ ‏انرژي‏ ‏كاهش‏ ‏مي‏ ‏يابد‏ ‏و‏ ‏از‏ ‏سوي‏ ‏ديگر‏ ‏به‏ ‏علت‏ ‏كاهش‏ ‏توانايي‏ ‏دستگاه‏ ‏گوارش‏ , ‏هضم‏ ‏و‏ ‏جذب‏ ‏مواد‏ ‏غذايي‏ ‏با‏ ‏مشكل‏ ‏مواجه‏ ‏ميشود‏ ‏به‏ ‏اين‏ ‏معني‏ ‏كه‏ ‏آنها‏ ‏اگر‏ ‏بخواهند‏ ‏همان‏ ‏سيستم‏ ‏تغذيه‏ ‏اي‏ ‏سالهاي‏ ‏پيشين‏ ‏را‏ ‏حفظ‏ ‏نمايند‏ ‏بايد‏ ‏ميزان‏ ‏غذاي‏ ‏بيشتري‏ ‏مصرف‏ ‏نمايند‏ ‏يعني‏ ‏چاقي‏ ‏وعوارض‏ ‏ناشي‏ ‏از‏ ‏آن‏.
‏در‏ ‏اين‏ ‏ميان‏ ‏اتخاذ‏ ‏يك‏ ‏سيستم‏ ‏مناسب‏ ‏تغذيه‏ ‏اي‏ ‏كه‏ ‏علاوه‏ ‏برتامين‏ ‏نيلزهاي‏ ‏افراد‏ ‏مسن‏ ‏حاوي‏ ‏مقادير‏ ‏زياد‏ ‏انرژي‏ ‏نباشد‏ ‏و‏ ‏از‏ ‏لحاظ‏ ‏تغذيه‏ ‏اي‏ ‏آنها‏ ‏را‏ ‏دچار‏ ‏سوتغذيه‏ ‏ننمايد‏ ‏امري‏ ‏مهم‏ ‏و‏ ‏حياتي‏ ‏در‏ ‏افزايش‏ ‏طول‏ ‏عمر‏ ‏آنها‏ ‏خواهد‏ ‏بود‏.
‏رابطه‏ ‏افزايش‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏با‏ ‏افزايش‏ ‏سن
‏با‏ ‏افزايش‏ ‏سن‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏افراد‏ ‏نيز‏ ‏افزايش‏ ‏مي‏ ‏يباد‏. ‏برخلاف‏ ‏آنچه‏ ‏كه‏ ‏پزشكان‏ ‏فكر‏ ‏ميكنند‏ ‏نمك‏ ‏و‏ ‏چاقي‏ ‏والكل‏ ‏نقش‏ ‏زيادي‏ ‏در‏ ‏ايجاد‏ ‏اين‏ ‏بيماري‏ ‏ندارند‏.‏فشار‏ ‏خون‏ ‏بالا‏ ‏با‏ ‏حملات‏ ‏قلبي‏ ‏و‏ ‏مغزي‏ ‏و‏ ‏پيري‏ ‏و‏ ‏مرگ‏ ‏همراه‏ ‏است‏. ‏تحقيقات‏ ‏اخير‏ ‏نشان‏ ‏داده‏ ‏است‏ ‏كه‏ ‏احتمالا‏ ‏رابطه‏ ‏بين‏ ‏افزايش‏ ‏سن‏ ‏و‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏ميتواند‏ ‏بعلت‏ ‏آسيبهايي‏ ‏باشد‏ ‏كه‏ ‏به‏ ‏سرخرگهاي‏ ‏كليه‏ ‏وارد‏ ‏شده‏ ‏است‏. ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏بالايي‏ ‏كه‏ ‏در‏ ‏نتيجه‏ ‏افزايش‏ ‏وزن‏ ‏و‏ ‏يا‏ ‏دريافت‏ ‏زياده‏ ‏از‏ ‏حد‏ ‏سديم‏ ‏ويا‏ ‏الكل‏ ‏رخ‏ ‏داده‏ ‏باشد‏ ‏برگشت‏ ‏پذير‏ ‏مي‏ ‏باشد‏.‏دريافت‏ ‏زياده‏ ‏از‏ ‏حد‏ ‏نمك‏ ‏موجب‏ ‏نگهداري‏ ‏آب‏ ‏در‏ ‏داخل‏ ‏بدن‏ ‏و‏ ‏افزايش‏ ‏حجم‏ ‏خون‏ ‏و‏ ‏به‏ ‏تبع‏ ‏آن‏ ‏افزايش‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏ميگردد‏ ‏كه‏ ‏البته‏ ‏همانطور‏ ‏كه‏ ‏ذكر‏ ‏گرديد‏ ‏اين‏ ‏حالت‏ ‏برگشت‏ ‏پذير‏ ‏است‏. ‏در‏ ‏اكثر‏ ‏افراد‏ ‏دريافت‏ ‏زياد‏ ‏نمك‏ ‏موجب‏ ‏افزايش‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏نميشود‏ ‏و‏ ‏مصرف‏ ‏الكل‏ ‏هم‏ ‏براي‏ ‏مدت‏ ‏زمان‏ ‏كوتاهي‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏را‏ ‏بالا‏ ‏ميبرد‏.
‏چاقي‏ ‏در‏ ‏هر‏ ‏سني‏ ‏با‏ ‏افزايش‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏همراه‏ ‏است‏ ‏كه‏ ‏البته‏ ‏با‏ ‏كاهش‏ ‏وزن‏ ‏اين‏ ‏حالت‏ ‏نيز‏ ‏از‏ ‏بين‏ ‏ميرود‏.‏تحقيقات‏ ‏اخير‏ ‏نشان‏ ‏داده‏ ‏است‏ ‏كه‏ ‏آسيب‏ ‏ديدن‏ ‏سلولهاي‏ ‏كليوي‏ intimal fibroplasias‏ ‏مهمترين‏ ‏علت‏ ‏ابتلا‏ ‏به‏ ‏فشار‏ ‏خون‏ ‏در‏ ‏افراد‏ ‏مسن‏ ‏ميباشد‏. ‏بهترين‏ ‏راه‏ ‏براي‏ ‏جلوگيري‏ ‏آسيب‏ ‏ديدن‏ ‏سلولهاي‏ ‏كليوي‏ ‏اصلاح‏ ‏رژيم‏ ‏غذايي‏ ‏و‏ ‏استفاده‏ ‏از‏ ‏ميوه‏ ‏ها‏ ‏و‏ ‏سبزيجات‏ ‏و‏ ‏دانه‏ ‏هاي‏ ‏كامل‏ ‏غلات‏ ‏و‏ ‏حبوبات‏ ‏و‏ ‏مغزها‏ ‏و‏ ‏دانه‏ ‏ها‏ ‏و‏ ‏خودداري‏ ‏از‏ ‏مصرف‏ ‏دانه‏ ‏هاي‏ ‏تصفيه‏ ‏شده‏ ‏و‏ ‏بدون‏ ‏پوسته‏ ‏غلات‏ ‏و‏ ‏جلوگيري‏ ‏از‏ ‏افزايش‏ ‏وزن‏ ‏ميباشد‏.
‏تستوسترون‏ ‏و‏ ‏تمايلات‏ ‏جنسي‏ ‏در‏ ‏مردان‏ ‏مسن

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4120 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 31

حجم فایل:86 کیلوبایت

 قیمت: 8,500 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل