تحقیق تاریخچه فرش یزد 8 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 9 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏تاریخچه فرش یزد
‏یزد در حاشیه جنوبی دشت کویر واقع شده و کوههای ‏متعددی اطراف آن را فرا گرفته اند. آب و هوای آن خشک و باران سالیانه اش اندک است. ‏شاید یکی از علل رواج قالیبافی در آن منطقه، شرایط خاص آب و هوایی باشد. از قدیم ‏الایام مردم ساکن در آن ناحیه، علاقمندی خود را به صنایع دستی و بویژه قالیبافی ‏نشان داده اند
‏جوزافاباربارو جهانگرد ونیزی که در عهد اوزون حسن ‏به ایران سفر کرده درباره یزد چنین می نوسید
... ‏مردم همه به نساجی و بافتن پارچه های گوناگون ‏ابریشمین مشغول اند و ... یزدیان با کار و کوشش خود مقدار زیادی از این پارچه ها را ‏به هند، ایران، جغتای، چین و ماچین، بخشی از ختا، روسیه و ترکستان صادر می کنند... ‏پارچه بافی که نوع دستی آن را شعربافی می نامند از دیر باز در این منطقه و بین ‏بیشتر خانواده ها رواج داشته و بافتن قالی نیز طی یک قرن گذشته به صورت همگانی ‏متداول گردیده است. به گونه ای که ذکر گردید صنایع دستی بویژه پارچه بافی و ‏قالیبافی از اشتغالات عمده اهالی یزد است
 
 
‏2
‏از قديم الايام مردم ساكن دراين ناحيه، علاقمندي خود را به صنايع دستي و بويژه قاليبافي نشان داده اند‏.
‏"جوزافاباربارو" جهانگرد ونيزي كه در عهد "اوزون حسن" به ايران سفر كرده درباره يزد چنين گفته است كه "مردم همه به نساجي و بافتن پارچه هاي گوناگون ابريشميي مشغول اند و محصولات خود را به هند، ايران، جغتاي، چين و ماچين، روسيه و تركستان صادر مي كنند.
‏بافتن قالي نيز طي يك قرن گذشته به صورت همگاني در يزد متداول شده است بطوري كه قاليبافي از اشتغالات عمده اهالي يزد است و به گفته مسوولان سازمان بازرگاني اين استان حداقل 20 درصد از اشتغال استان را به خود اختصاص داده است.
‏ساختار قالي يزد كه عموماً با دار عمودي و گره نامتقارن فارسي و دو پوده توليد مي شود.
در گذشته فرش يزد با طرح و نقش هراتي و چهار خانه بافته مي شد اما پس از ورود طرح هاي فرش كرمان، تنوع بيشتري يافت و اينك طرح ها از اصفهان و كرمان و كاشان اقتباس مي شود ، تأثير پذيري قالي يزد از قالي هاي كرمان بخصوص از زماني كه از نقشه استفاده مي شود بيشتر احساس مي شود با همه اينها در قالي يزد، نقش گل ها با تزئينات هندسي و نيز نقش ترنج و طرح هاي باغي متداول تر است ومسوولان حوزه فرش معتقدند كه به دليل قيمت مناسب و ضخامت بيشتر نسبت به ساير فرش هاي دستباف ايراني ، بيشترين طرفدار را در ميان ايرانيان دارد.
‏اگر چه قالي يزد عموماً از رنگ بندي تيره تري برخوردار است با اينحال با ايجاد كارگاه هاي متمركز در اين استان در چند سال اخير شاهد تغيير رنگ بندي و طرح در فرش هاي يزدي هستيم و بنظر مي رسد توليد كنندگان اين استان بيش ازگذشته به فكر سليقه يابي و بازاريابي در بازارهاي جهاني هستند.
‏به گزارش خبرنگار اعزامي "شابا" به استان يزد، رييس اداره بازرگاني استان يزد معتقداست هم اكنون صادرات فرش در استان يزد رشد چشم گيري داشته است.
‏"مهراب اسكندري" در اين باره گفت: صادارت فرش از اين استان به ساير نقاط جهان در سه سال و نيم گذشته رونق بيشتري گرفته است.
‏4
‏اسكندري اظهار داشت: ‌ بطوري كه بالغ بر سه ميليون دلار صادرات به كشورهاي آلمان، عربستان، پاناما، اتريش، كويت وهند از طريق گمرك استان يزد ثبت شده است.
‏رييس اداره بازرگاني استان يزد قيمت متوسط فرش استان يزد را در حال حاضر به ازاي هر مترمربع دو ميليون ريال اعلام كرد.
‏وي در ادامه به اقدامات سازمان بازرگاني استان درجهت ارتقاء جايگاه فرش اشاره كرد و گفت: آموزش ، هماهنگي و نظارت بر توليد ، ارتقاي رفاه و منزلت شاغلان در صنعت فرش و حمايت از حقوق آنان ، اجراي بيمه بافندگان قالي در قالب تفاهم نامه با سازمان تامين اجتماعي ، بيمه درماني كارگاه هاي متمركز ، تجليل از عوامل موثر در توليد فرش در غالب برگزاري جشنواره از جمله اقدامات اين سازمان به شمار مي رود.
‏اسكندري افزود:‌ بسترسازي و تشويق به منظور ايجاد و توسعه كارگاه هاي قاليبافي، نظم بخشي به فعالان حوزه فرش با تشكيل اتحاديه فروشندگان ، تشكيل اتحاديه بافندگان ، اصلاح ساختار تعاوني توليد كنندگان، صدور كارت شناسايي قاليبافان از جمله اقدامات اداره بازرگاني استان يزد بوده است.
‏وي تبليغات و بازاريابي ، برگزاري نمايشگاه هاي فرش و مشاركت دادن فعالان در اين رابطه در نمايشگاه هاي داخلي و خارجي ، شناسايي سليقه مشتريان و نياز سنجي بازارهاي جهاني ، اطلاع رساني به منظور رسيدن به اهداف مذكور از طرق مختلف را از ديگر برنامه هاي اين سازمان عنوان كرد.
‏رييس اداره بازرگاني استان يزد با بيان اينكه هم اكنون 70 هزار بافنده بالقوه در اين استان وجود دارد، اظهار داشت: ‌42 هزار بافنده بالفعل در حال حاضر مشغول به كار هستند و 20 هزار بافنده روستايي در قالب 13 تعاوني روستايي در عرصه فرش فعاليت مي كنند.
‏وي در تشريح اقدامات سازمان بازرگاني استان يزد در جهت بسط و توسعه توليد فرش نيز گفت: صدور 23 مورد مجوز طراحي فرش با ظرفيت اسمي 14 هزار و450 ورق ، صدور معرفي نامه جهت دريافت دو ميليارد و 270ميليون ريال تسهيلات جهت ايجاد كارگاه طراحي ، صدور 31 مورد مجوز تاسيس كارگاه توليد فرش با ظرفيت اسمي 10 هزار و 650 مترمربع و دريافت سه ميليارد و 750 ميليون ريال ، صدور 32 مورد مجوز مجتمع متمركز با ظرفيت اسمي 26 هزار و 316 مترمربع و دريافت تسهيلات شش ميليارد و 750 ميليون ريال را از ديگر اقدامات صورت گرفته در اين بخش برشمرد. اسكندري صدور 19 مورد مجوز تاسيس كارگاه غير متمركز با ظرفيت اسمي 19 هزار و 650 متر مربع و دريافت تسهيلات يك ميليارد و 910 ميليون ريالي، صدور پنج فقره پروانه بهره برداي با ظرفيت دو
‏4
‏هزار و 500 مترمربع، صدور 24 هزار و 730 فقره كارت شناسايي جهت بافندگان خانگي ، معرفي چهار هزار و 48 بافنده جهت بهره مندي از خدمات بازنشستگي و از كارافتادگي و تشكيل 9 اتحاديه صنف فرش دستباف در استان را از ديگر اقدامات وزارت بازرگاني در اين استان اعلام كرد.
‏وي همچنين به برگزاري 137 دوره آموزشي معادل 228 هزار و 672 نفرساعت آموزش فرش در سطح بندي هاي مختلف اشاره كرد و تشكيل جلسات ميز فرش استان را از ديگر تلاش هاي سازمان بازرگاني استان يزد عنوان كرد.
‏به گفته اسكندري،تاكنون هشت هزار و 347 بافنده خانگي نيز جهت دريافت تسهيلات به بانك ها معرفي شده و 9 ميليون و 382 هزار و 400 ريال تسهيلات دريافت كردند.
‏"محمد حسن ميرجليلي" مديرعامل اتحاديه تعاوني هاي فرش دستباف استان يزد نيز با بيان اينكه در حال حاضر 10 شركت تعاوني فرش دستباف از 10 شهرستان استان يزد تحت پوشش اين اتحاديه هستند ، اظهار داشت: هم اكنون تعداد سهامداراني كه عضو اتحاديه هستند حدود 15 هزار نفر است واين اتحاديه 20 هزار بافنده را تحت پوشش قرار مي دهد.
‏ميرجليلي توليدات تعاوني هاي خود را بطور متوسط بالغ بر 40 هزار متر مربع در سال عنوان كرد و گفت: ميزان توليدات امسال نيز به مانند سال گذشته بوده است.
‏وي گفت: بيشتر صادرات اعضاي اين اتحاديه بطور غير مستقيم و از تهران صورت مي گيرد اما تغيير رويه در اين خصوص ديده مي شود و تمايل به صادرات از گمرك استان يزد نيز افزايش يافته است.
‏ميرجليلي بيشترين خريداران فرش يزد را استان هاي اصفهان، تهران، اراك و فارس عنوان كرد.
مديرعامل اتحاديه تعاوني فرش دستباف استان يزد همچنين به طرح و نقش فرش هاي اين استان نيز اشاره كرد و گفت: پيشتر سبك هاي فرش هاي يزد برگرفته از سبك كاشان بود اما در دهه اخير طرح هاي بسيار جالب و زيبايي به سبك تبريز و اصفهان در حال تهيه است.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4096 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 9

حجم فایل:80 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل