تحقیق تاریخچه لاستیک
دسته بندي :
دانش آموزی و دانشجویی »
دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 32 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
تاريخچه صنعت لاستيك
توليدات جديد لاستيك از انواع كائوچوي طبيعي و مصنوعي تشيكل مي شود . هر چند كه بخش عمده كائوچوي طبيعي در درخت زارهاي ( Hevea Brasiliensis ) بدست مي آيد ، ليكن كائوچو را مي توان از قريب 50 نوع درخت ،بوته يا انواع ديگر رستني ها از جمله گياه قاصدك تهيه نمود كه شيرابه آن همان لاتكس لاستيك مي باشد. بهر حال بخش عمده درختاني كه لاتكش تراوش مي كنند در مناطق استوايي يا نيمه استوايي واقع هستند .
نام كوئوچوك از زبان سرخپوستان آمريكاي جنوب شرقي مي باشد . « كا » ( Ca ) به معني اشك و « اوچو » ( ochu ) به معني چوب كه كلا به معني اشك درخت مي باشد .
در دهه 1760 دانشمندان فرانسوي استفاده از تربانتين را به عنوان حلال لاستيك مورد ارزيابي قرار داده و اين امر پوشش لاستيك روي پارچه ( فابريك ) را كه كاربردهاي متعددي از جمله پارچه هاي پشمي ، كتاني ، چرمي را داشت بهبود بخشيد.
كائوچو را در اروپا جهت پاك كردن و از بين بردن نوشته هاي مدادي به كار برده شدكه قبل از آن صرفا « از خمير مرطوب نان استفاده مي گرديد . دانش وكاربردهاي كائوچو رفته رفته افزايش يافت و در سال 1780 جوليانس اولين كتاب مختص به لاستيك را انتشار داد. وي ماشينها را اختراع كرده كه بعدها با نام ( Masticator ) موسوم گرديد .
اين ماشين تشكيل شده بود از يك رل يا استوانه كه روي آن ميله هاي ميخي شكل نصب كرده بودند و اين رلها مي توانستند در درون اتاقكي بچرخند. با كمال تعجب هانكوك مشاهده نمود كه دستگاه وي به سبب حرارت توليد شده در آن ، توده اي از لاستيك يكنواخت و خمير مانند را به او تحويل داد . اين كشف تصادفي بعدها منجر به اختراع غلطك اختلاط شد .
غلطك ( Mill ) اختلاط درسال 1836 به وسيله چافي تكميل شد .و ي با استفاده از بخار رولهاي استوانه اي را گرم نمود در سال 1849 فاراده و زيمنس كشف نمودند كه « گوتاپرچا » ماده اي كه فرمول شيميايي آن مشابه با كائوچوي طبيعي بوده ليكن از نظر آرايش ساختمان با آن متفاوت مي باشد . عايق الكتريكي خوبي است و مي توان به كمك آن سيم را روكش نمود.
ولكانش ( Vuleanization )
در سال 1839 چارلز گودير آمريكايي كشف نمود كه كائوچوي حرارت داده شده به همراه گوگرد معمولي ، محصولي بدست مي دهد كه به مراتب برتر از كائوچوياوليه بوده و نسبت به تغييرات دما نيز حساس نمي باشد.
كشف ولكانش پايه و اساسي گرديد كه شالوده صنعت لاستيك بر آن بنا نهاده شد . واژه ولكانشبه وسيله ويليام بروكدن( Brockden) وضع شده و به هانكوك پيشنهاد گرديد . وي اين واژه را از ولكان خداي آتش و ولكانوز ( Volcanoes ) ( كوههاي آتشفشان ) براي نشان دادن حرارت و گوگرد كه هر دو منبع آتش فشاني داشته و در فعل و انفال ولكانش دخيل مي باشند ، مشتق نموده و تازه در سال 1864 بود كه دير زماني از كشف فرآيند ولكانش نگذشته بود كه معلوم گرديد مشابه اين تغييرات شيميايي را مي توان با فرو بردن لاستيك در « منو كلرور سولفور » بدون استفاده ازحرارت و بعدها نيز با به كارگيري مواد غير از گوگرد بوجود آورد ليكن نام ولكانش همچنان بر اين فرآيند باقي مانده و هنوز هم رايج است .
خواص لاستيك ولكانيده شده :
خاصيت كشساني
خاصيت ورقه اي شدن
دوام
عدم حلاليت
تغيير ناپذيري بوسيله آب ، هوا ، گرما ، سرما
عدم چسبندگي
تراوا پذيري ( Impermeability ) نسبت به هوا ، گازها و مايعات
نرمينگي
آمادگي پذيرش هر نوع چاپ
10- آمادگي و سهولت پذيرش تزئين از طريق رنگ آميزي
11- عدم هدايت جريان الكتريكي
12- بو
صنعت لاستيك در ايران
اولين كارخانجات لاستيك سازي و محصولات لاستيكي
در انگليس و آمريكا ،شركتهاي پيشتاز و قديمي عبارت بودند از پي ، بو . كو 1836 ، ويليام وارن 1837 در انگليس و كارخانه لاستيك هنداراكس بري ( Rubber Rorburg India ) و شركت لاستيك ايگل ( Eagle ) ( 1835 ) در آمريكا ، بعد از 1840 يعني در حول و حوش اكتشاف ولكانش ،شمار شركتهاي لاستيكي بسرعت رو به افزايش گذاشت .
در سال 1845 فرم اوليه تاير بادي اختراع شد . اين تاير تشكيل شده بود از يك سري تيوپهاي لاستيكي با پارچه كرباس و يك پوشش يا رويه چرمي كه تامسون آنرا ( Elastic belt) ناميد .
اولين تاير بادي كه مقطعي برابر با 127 ميلي متر ( 15 اينچ ) داشت بطور موفقيت آميزي در 1864 بكار گرفته شد تاير توپري نيز در 1852 بوسيله ( g.M.Dunlop ) براي كالسكه ابداع گرديد .