تحقیق الکترونگاتیویته

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 22 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏الکترونگاتیویته
‏الکترونگاتیویته Electronegativity ‏میزان توانایی نسبی یک ‏اتم ‏در یک ‏مولکول ‏برای جذب ‏جفت ‏الکترون پیوندی ‏بسوی خود است.
‏متداول‌ترین مقیاس الکترونگاتیویته
‏مقیاس نسبی الکترونگاتیوی ‏پاولینگ ‏، متداول‌ترین مقیاس و مبتنی بر مقادیر تجربی ‏انرژی‌های پیوندی ‏است. مقدار انرژی اضافی که ‏از جاذبه متقابل بارهای جزئی б+ ‏و б- ‏اضافه بر ‏انرژی ‏پیوند کووالانسی ‏آزاد می‌شود، به قدر مطلق б ‏و به تفاوت الکترونگاتیوی ‏دو عنصر پیوند شده بستگی دارد. در محاسبات الکترونگاتیوی تنها تفاوت ‏الکترونگاتیویته عناصر تعیین می‌شود. برای بنا کردن یک مقیاس ، به اتم F (‏الکترونگاتیوترین عنصر) بطور دلخواه عدد 4 نسبت داده شده است.
‏مقیاس ‏الکترونگاتیوی پاولینگ ، متداول‌ترین مقیاس و مبتنی بر مقادیر تجربی انرژیهای پیوند ‏است. مثلا انرژی پیوند Br-Br ‏، انرژی لازم برای تفکیک مولکول Br2 ‏به اتمهای Br ‏است. برای تفکیک یک مول از مولکولهای Br2 ‏به اندازه 46+ ‏کیلو کالری انرژی لازم است. انرژی پیوند H-H ‏برابر 104+ کیلو کالری بر مول ‏است.
‏2
‏تعاریف مختلف الکترونگاتیویته
‏الکترونگاتیویته ، در روشهای متفاوتی تعریف ‏شده است که برخی از آنها به اختصار توضیح داده می‌شود.
‏الکترونگاتیویته پاولینگ
‏انرژی اضافی پیوند A-B ‏نسبت به متوسط ‏انرژی پیوندهای A-A ‏و B-B ‏می‌تواند به حضور سهم یونی در ‏پیوند ‏کوالانسی ‏نسبت داده شود. اگر انرژی پیوند A-B ‏بطور قابل ملاحظه ای از متوسط ‏پیوندهای غیر قطبی A-A ‏و B-B ‏متفاوت باشد، می‌توان فرض کرد که سهم یونی در ‏تابع موج ‏و بنابراین اختلاف بزرگ در ‏الکترونگاتیوی وجود دارد.
‏الکترونگاتیویته آلرد_روکر
‏در این تعریف ، الکترونگاتیویته توسط ‏میدان ‏الکتریکی ‏بر سطح اتم مشخص می‌شود. بنابرین ‏الکترون ‏در یک اتم بار موثر هسته‌ای را احساس می‌کند. بر طبق این تعریف ، عناصری با ‏الکترونگاتیویته بالا آنهایی هستند که با بار هسته‌ای موثر بزرگ و ‏شعاع ‏کوالانسی ‏کوچک ، این عناصر در نزدیکی ‏فلوئور ‏قرار دارند.
‏4
‏الکترونگاتیویته مولیکن
‏مولیکن ‏تعریف خود را بر پایه داده‌های ‏طیف‌های ‏اتمی ‏نهاد. او فرض کرد که توزیع دوباره ‏الکترون ‏در طی تشکیل تر کیب به گونه‌ای است که در آن یک اتم به ‏کاتیون (‏توسط ار دست دادن الکترون) و اتم ‏دیگر به ‏آنیون (‏توسط گرفتن الکترون) تبدیل ‏می‌شود.
‏اگر یک اتم دارای ‏انرژی ‏یونیزاسیون ‏بالا و ‏الکترون‌خواهی ‏بالا باشد، احتمالا در هنگام ‏تشکیل پیوند ، الکترونها را به سوی خود می‌کشد. بنابراین بعنوان الکترونگاتیو ‏شناخته می‌شود. از طرف دیگر اگر انرژی یونش و الکترون‌خواهی آن ، هر دو کوچک باشد ‏تمایل دارد تا الکترون از دست بدهد. بنابراین به عنوان الکترو پوزیتیو طبقه بندی ‏می‌شود.
‏این مشاهدات تعریف مولیکن را به عنوان مقدار متوسط ‏انرژی یونش ‏و الکترون‌خواهی عنصر معرفی ‏می‌کند.
‏تغییرات الکترونگاتیویته عناصر
‏الکترونگاتیویته عناصر با افزایش تعداد ‏الکترون‌های والانس و همچنین کاهش اندازه اتم افزایش می‌یابد و در هر دوره از ‏جدول ‏تناوبی ‏از چپ به راست و در هر گروه از پایین به بالا افزایش می‌یابد. ‏فلزات ‏، جاذبه کمی برای ‏الکترون‌های والانس ‏دارند و الکترونگاتیوی ‏آنها حاکم است، ولی نافلزات ، به استثنای ‏گازهای نجیب ‏، جاذبه قوی برای این‌گونه ‏الکترون‌ها دارند و الکترونگاتیوی آنها زیاد است.
‏بطور کلی ، الکترونگاتیوی ‏عناصر در هر دوره از چپ به راست (با افزایش تعداد الکترونهای والانس) و در هر گروه ‏از پایین به بالا (با کاهش اندازه اتم) افزایش می‌یابد. بنابراین ،
‏4
‏الکترونگاتیوترین عناصر ، در گوشه بالایی سمت راست جدول تناوبی (بدون در نظر گرفتن ‏گازهای نجیب) و عناصری که کمترین الکترونگاتیوی را دارند، در گوشه پایینی سمت چپ ‏این جدول قرار دارند. این سیر تغییرات ، با سیر تغییرات پتانسیل یونش و ‏الکترون‌خواهی عناصر در جدول تناوبی هم‌جهت است.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4251 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 22

حجم فایل:85 کیلوبایت

 قیمت: 8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل