تحقیق انواع بسته های نرم افزاری در محیط لینوکس 23 ص

دسته بندي : دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 31 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏انواع بسته های نرم افزاری در محیط لینوکس
‏بسته‌های نرم‌افزاری کار نصب نرم‌افزارهای کاربردی را در لینوكس آسان کرده‌اند. دیگر لازم نیست برای نصب هر نرم‌افزار، کاربر کدهای منبع را دریافت کرده، آنها را کامپایل نموده و نصب کند. کاری که بسیاری از کاربران از انجام آن ناتوان هستند.
‏همانطور که متوجه شدید، بسته‌های نرم‌افزاری حاوی برنامه‌های قابل اجرا و آماده برای نصب هستند. ممکن است در اینترنت به انواع مختلفی از بسته‌های نرم‌افزاری برخورد نمایید که البته همه آنها حاوی نرم‌افزارهای آماده برای نصب نیستند که جلوتر درباره آنها توضیح خواهم داد. پر کاربردترین بسته‌های آماده نصب نرم‌افزارهای کاربردی، بسته‌های نوع rpm‏ و deb‏ هستند. در این مقاله ما به بررسی بسته‌های نرم‌افزاری با فرمت rpm‏ و مدیریت آنها خواهیم پرداخت و در مقاله جداگانه‌ای، مدیریت بسته‌های deb‏ را که مخصوص لینوكس‏ debian‏ و توزیع‌های مبتنی بر آن است را بررسی خواهیم کرد.
‏در سيستم عامل لينوكس (Redhat‏) ‏براي خواندن ديسك (فلاپي) يا CD-Rom‏ ‏ابتدا بايد فلاپي يا CD‏ مورد نظر را Mount‏ (اتصال) كنيم. براي اين كار بر روي ناحيه‏‌‏ي خالي ميز كار (Desktop‏) راست كليك كرده، از منوي ظاهر شده گزينه Mount‏ سپس اگر فلاپي ‏ديسك داشتيم، گزينه فلاپي (ديسك) و اگر CD-Rom‏ داشتيم، گزينه فوق را انتخاب مي‏‌‏كنيم. براي نصب Package‏ ‏يا بسته‏‌‏هاي نرم‏‌‏افزاري ابتدا بايد CD‏ مورد نظر را Mount‏ كنيم كه اگر به صورت Auto Run‏ باشد، به صورت خودكار اجرا مي‏‌‏شود، در غير اين صورت بايد مراحل نصب را طي كرد.
‏2
‏براي نصب در محيط متني بايد دستوراتي را در پنجره Terminal‏ براي نصب Package‏ تايپ كرده كه در اين تحقيق به بررسي ‏اين‏ روش مي‏‌‏پردازيم.
‏دلايل استفاده از محيط متني در لينوكس
‏برخي دستورات و فرامين ‏پايه‏‌‏اي سيستم‏‌‏هاي عامل، از جمله پيكربندي اوليه‏‌‏ي سيستم‏‌‏ها و حتي شبكه‏‌‏هاي كامپيوتري را هنوز هم فقط در محيط متني مي‏‌‏توان به اجرا درآورد.
‏اصولاً كار در خط فرمان ‏به دليل اجتناب از بكارگيري رابط‏‌‏هاي گرافيكي كه حجم بالايي از منابع سيستم، از جمله حافظه را اشغال مي‏‌‏كنند، بسيار بيشتر و كم‏‌‏خطرتر است.
‏در واقع كليه‏‌‏ي برنامه‏‌‏هاي اجرايي در محيط گرافيكي به نحوي پس از اخذ دستورات ويژوال يا بصري از كاربر همان فرامين متني را براي انجام عمليات خود در پس زمينه اجرا مي‏‌‏كنند و چه بسا به دليل ايرادات موجود در نرم‏‌‏افزارها، گاهي اين دستورات را به كندي اجرا شده و يا آنها را به درستي نيز اجرا نمايند.
Shen‏ ‏كار در محيط فرمان متني و اجراي دستورات در محيط‏‌‏هايي از جمله نيازهاي اصلي مديران سيستم و كاربران پيشرفته كامپيوار ‏است و هيچگاه به كلي منسوخ نخواهد شد.
KDE‏ ‏برخي سيستم‏‌‏هاي عامل همچون لينوكس ‏با وجود توسعه چشمگير رابط‏‌‏هاي گرافيكي نظير GNOME‏ و ... هنوز به فرامين متني وابسته و بدون داشتن ‏اين فرامين نمي‏‌‏توان از اين سيستم‏‌‏ها بطور كامل و موثر بهره برد.
‏3
‏درک نامگذاری و فرمت بسته های نرم‌افزاری‏
‏وقتی بسته ای را از اینترنت دانلود می‌کنید، می‌بینید که از یک نام، تعدادی شماره، نقطه، gz‏ و tar‏ تشکیل شده است. خوب اینها چه معنی دارند؟ ابتدا این اعداد و حرفها پیچیده به نظر می‌رسند در صورتی که اگر برایتان شرح داده شوند، بسیار ساده هستند. پس از مدتی به این شیوه نامگذاری عادت خواهید کرد. بیشتر بسته های نرم‌افزاری لینوکس از قاعده نامگذاری GNU‏ استفاده می‌کنند. مثال‌های زیر فرمت‌های گوناگون بسته های نرم‌افزاری را نشان می‌دهد:
mycoolapp-4.2.3.i386.rpm
mycoolapp-4.2.3.tar.gz
mycoolapp-4.2.3.src.tar.gz
mycoolapp-4.2.3.bin.SPARC.tar.gz
mycoolapp-4.2.3.bin.ELF.static.tar.gz
‏این مثالها بسته های مختلف یک نرم‌افزار هستند. نام این بسته نرم‌افزاری mycoolapp‏ است. پس از نام بسته ، شماره نسخه آن که 4.2.3 است قرار دارد. اولین شماره شماره اصلی یا major‏، دومین شماره شماره فرعی یا minor‏ و آخرین شماره شماره وصله یا patch‏ است. پس از شماره نسخه، نقطه ای قرار دارد که بعد از آن بخش های انتخابی قرار دارند که نشانگر محتوای بسته و چگونگی فشرده سازی آن هستند.
‏4
‏خط نخست یک بسته نرم‌افزاری rpm‏ را نشان می‌دهد. rpm‏ مخفف Redhat Package Manager‏ است. i386‏ که قبل از rpm‏ قرار دارد، نشان دهنده این است که بسته حاوی نرم‌افزار اجرایی برای کامپیوترهای PC‏ معمولی است. فرمت rpm‏ که ابتدا توسط Redhat‏ ارائه شد، اکنون تبدیل به یک استاندارد برای پخش بسته های نرم‌افزاری لینوکس شده است. ببیشتر توزیع‌های لینوكس مانند ردهت، زوزه، ماندریک و... از این سیستم بسته بندی نرم‌افزار استفاده می‌کنند.
rpm‏ در مقابل کد منبع
‏بسته هایی که بصورت فرمت rpm‏ ارائه می‌شوند به سادگی قابل نصب بوده و برداشتن آنها نیز به سادگی امکان پذیر است. برای مدیریت بسته‌های rpm‏ هم ابزارهای گرافیکی و هم ابزارهای متنی وجود دارند. در صورتی که در دنیای لینوکس تازه کار هستید، همیشه سعی کنید از این فرمت برای دریافت نرم‌افزارها استفاده نمایید.
‏- RPM‏: نصب نرم‌افزارها با استفاده از بسته‌های rpm‏ بسیار آسان است. برای نصب یک بسته rpm‏ شما نیازی به دانستن اطلاعاتی در مورد makefile‏ ها و کامپایلرها ندارید. همانطور که در بالا نیز اشاره کردم، ابزارهایی نیز برای مدیریت این بسته‌ها فراهم آمده است. هنگامی که یک بسته rpm‏ را نصب می‌کنید، ابزارهای rpm‏ سایر نرم‌افزارهای احتمالی مورد نیاز این بسته را نیز بررسی کرده و در صورت نیاز به نصب بسته دیگری به شما اعلام می‏‌‏کنند.

 
دسته بندی: دانش آموزی و دانشجویی » دانلود تحقیق

تعداد مشاهده: 4144 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 31

حجم فایل:31 کیلوبایت

 قیمت: 8,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل