دانلود مقاله در مورد دستمال كاغذي
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 71 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
1
نام محصول
توليد خمير و كاغذ از ضايعات كشاورزي
ظرفيت پيشنهادي طرح (ظرفيت عملي)
2000 تن در سال
موارد كاربرد
توليد مقوا و كاغذ فلوتينگ و كاغذ از ضايعات كشاورزي
مواد اوليه مصرفي عمده
كاه و ساقه ضايعات كشاورزي – سود سوز آور – كربنات سديم- هيپوكلريت سديم
كمبود محصول (پايان برنامه توسعه چهارم)
59395 تن در سال
اشتغال زايي (نفر)
36
زمين مورد نياز (متر مربع)
15000
زير بنا
اداري (متر مربع)
150
توليدي (متر مربع)
3500
انبار (متر مربع
1400
تأسيسات و ساير (متر مربع)
200
ميزان مصرف سالانه مواد اوليه اصلي
به ترتيب 20000- 160- 80- 80 تن در سال
ميزان مصرف سالانه پوتيليتي
آب (متر مكعب)
2500
برق (كيلو وات ساعت)
3110400
گازوئيل (متر مكعب)
100
سرمايه گذاري ثابت طرح
ارزي (هزار دلار)
1147.31
ريالي (ميليون ريال)
11842.5
مجموع (ميليون ريال)
25455
محل پيشنهادي اجراي طرح
استانهاي خوزستان، لرستان، كردستان
3
مقدمه:
كاغذ در طول تاريخ پيدايش خود تا كنون مانوس ترين، پايدار ترين و قابل اعتمادترين ابزار انتقال انديشه بشري بوده و بي ترديد تا مدتهاي مديد چنين خواهد بود. در واقع بخش عظيمي از دانش بشر كه مجموعه بزرگي از تجربيات و تفكرات او را در بر دارد به بركت كاغذ به دست ما رسيده است و از نسلي به نسل ديگر انتقال يافته است بطور كلي از زماني كه بشر كوشش كرد تا دانستهها و تجربيات خود را به آسانترين شيوه ضبط و ثبت نموده و پس از آن به ديگران نيز منتقل نمايد. با توجه به احتياجات و نيازهاي مختلف انسان اين پديده همواره داراي كاربردهاي وسيعي شده و سرانجام به كلي در هر شرايطي با نيازهاي بشر تناسب يافته است بطوريكه ميتون گذشته از نقش اساسي فوق، كاربرد بسيار زياد كاغذ و مقوا را در صنايع بستهبندي ذكر نمود. بطور كلي افزايش مصرف سرانه كاغذ نشان دهنده غناي سيستم ارتباطي و تنوع توليدات ناشي از سيستمهاي مختلف بستهبندي جامعه است كه در كل بيانگر رشد و تحول تكنولوژي آن جامعه به شمار ميرود.
براساس آنچه كه از كتب مختلف استنباط ميگردد مصريان اولين قومي بودند كه از مغز نوعي ني بنام پاپيروس صفحاتي ميساختند و براي نوشتن از آن استفاده ميكردند. توليد كاغذ به گونهايي پيشرفته تر براي اولين بار در سال 105 ميلادي توسط چينيها صورت گرفته است و مادة اوليهاي كه به اين منظور بكار رفته عبارت از كنف، بامبو و پوست برخي از درختان بوده است كه بعدها اين روش توليد كاغذ از چين به ژاپن رفتهو از آنجا به نواحي مركزي آسيا و خاورميانه گسترش يافت و بتدريج به اروپا رسيد.
كشورهاي اروپايي اولين مراكز توليد كاغذ بودند بطوريكه اولين كاغذ اروپايي نيز به سال 1150 ميلادي در اسپانيا ساخته شد. پس از ظهر اسلام نيز ساخت كاغذ در كشورهاي اسلامي نظير سمرقند، عراق، شام، مغرب، اندلس و مصر نيز گسترش يافت ولي متأسفانه در ايران چنانچه بايد و شايد صنعت كاغذ سازي در قرون اوليه هجري توسعه چنداني نداشت بطوريكه نقطه شروع اين صنعت در ايران از قرن هفتم هجري بوده است و براساس اسناد و مدارك تاريخي موجود در حدود 700 سال قبل در يكي از شهرهاي ايران به نام خونج كاغذ ساخته مي شود در تاريخ معاصر فعاليتهاي چنداني در اين زمينه به چشم نمي
3
خورد.
در سال 1329 به كمك بانك ملي و بخش خصوصي يك كارخانه كاغذ سازي كه قرار بود به عنوان مواد اوليه از كاه استفاده نمايد نصب گرديد كه اين واحد به سبب مشكلات و مسائل سياسي راكد باقي ماند. بطوريكه هنوز هم قسمتي از ماشين آلات آن در محل كارخانه واقع در ورامين موجود ميباشد.
سرانجام در سال 1346 كارخانه كاغذ پارس در هفت تپه تأسيس و در سال 1349 با ظرفيتي معادل 35000 تن در سال آغاز به بهرهبرداري نمود و در همين سال توانست 12300 تن كاغذ چاپ و تحرير توليد نمايد كه بعدها با اضافه نمودن دو خط توليد ديگر ظرفيت خود را به 105 هزار تن در سال افزايش داد.
در سال 1352 نيز صنايع چوب و كاغذ ايران تأسيس و در سال 1357 به بهرهبرداري رسيد.
5
بخش اول: معرفي محصول
رئوس مطالب
1-1- نام و كد محصولات (آيسيك3)
2-1- شماره تعرفه گمركي
3-1- شرايط واردات
4-1- بررسي و ارائه استاندارد
5-1- بررسي و ارائه اطلاعات لازم در زمينه قيمت توليد داخلي و جهاني محصول
6-1- معرفي موارد مصرف و كاربرد
7-1- بررسي كالاهاي جايگزين و تجزيه و تحليل اثرات آن بر مصرف محصول
8-1- بررسي اهميت استراتژيكي كالا در دنياي امروز
9-1- كشورهاي عمده توليد كننده و مصرف كننده محصول
10-1- معرفي شرايط صادرات
بخش اول: معرفي محصول
هر محصول ويژگيها و مشخصات خاصي دارد كه پيش از هر گونه بررسي فني و مالي طرح، لازم است اين خصوصيات به درستي شناخته شوند. شناخت صحيح مشخصات و انواع مختلف محصول، بدون ترديد راهنماي مناسبي جهت تصميم گيريهاي لازم در انتخاب روش و عمليات توليد و محاسبات بعدي مورد نياز خواهد بود. در اين ارتباط يكي از موثرترين روشهاي قابل استفاده به كارگيري استانداردهاي مدون ملي و جهاني هر يك از محصولات ميباشد. علاوه بر اين جهت بررسي بازار لازم است كه شماره تعرفه گمركي محصولات نيز مشخص ميگردد تا درباره روند واردات و صادرات محصول و مقررات آن شناخته لازم حاصل شود.
در اين بخش نام و كاربرد، طبقه بندي، مشخصات فني، شماره تعرفه گمركي و استانداردهاي محصول مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
1-1- نام و كد محصول (آيسيك 3)
با توجه به مباحث فوق الذكر محصول مورد بررسي ما در اين طرح خمير كاغذ از ضايعات كشاورزي را داريم لذا به بررسي توليد خمير كاغذ از باگاس و خمير كاغذ از كاه و كلش و ساقه غلات خواهي پرداخت. لازم به ذكر است كه براساس اطلاعات موجود در وزارت صنايع، كد