دانلود مقاله در مورد سفرنامه

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 12 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏سفرنامه‏ی جنوب
‏این مسافرت‌َم نیز مانند بسیاری از قبلی‌ها با انجام فعالیت‌ها در دقیقه‌ی نود و ‏دو و وقت اضافه آغازید. شب قبل‌ش را نخوابیده بودم و چرتِ ساعتِ دوازده ظهر، به ‏بیدار شدن ِ تنها یک ساعت پیش از حرکت قطار انجامید و فقط چهار دقیقه پیش از حرکت ‏سوار قطار شدم! این دیر شدن اما ضرر اصلی‌ش خرج شام و کرایه‌ی تاکسی‌ای بود که ‏بعدتر از دلایل اصلی خاطره‌انگیز شدن ِ بیش‌تر سفر شد. صبح دوشنبه نه فروردین هشتاد ‏و چهار اهواز بودم. دو نفر از دوستان‌َم هم از شیراز می‌آمدند و در اهواز به هم ‏ملحق شدیم.
‏البته از این دو نفر یکی را برای یک ساعتی در رستورانی دیده بودم ‏و دیگری را هم که اصلاً ندیده بودم! در اهواز جای خاصی نرفتیم، جز پل فلزی معلق ‏مشهور این شهر و البته خیاطی. شلوارم به طرز بدی پاره شده بود و برای پیدا کردن ‏خیاطی خیلی گشتیم. حواس‌تان باشد در اهواز شلوارتان را پاره نکنید!
‏بعد از اهواز ‏به سمتِ شوشتر حرکت کردیم و حوالی بعد از ظهر شوشتر بودیم.
2. ‏شوشتر: ‏مهندسی آب
‏شهر شوشتر از نظر کنترل منابع آب بی‌نظیر ‏است یا شاید باید گفت بوده است. رود کارون که به سمت شهر می‌‌آید، به وسیله‌ی بند ‏میران یا میزان یا میرزا به دو رود شطیط در غرب و گرگر در شرق تقسیم ‏می‌شود
.
‏این بند در زمان ساسانیان درست شده و حدود صد سال پیش تعمیر و ‏بازسازی شده. شطیط شاخه‌ی غربی، که وارد شهر می‌شود، جلوتر شاهد یکی دیگر از ‏معماری‌های بسیار زیبا در استفاده از منابع آب است. آب رود با استفاده از ‏کانال‌هایی به طریقی هدایت می‌شود که به صورت عمودی و چونان آبشار به پایین ‏می‌ریزد. این آبشارها قبلاً برای به چرخش در آوردن پره‌های چرخ آسیاب استفاده ‏می‌شده، اما اکنون تنها منظره‌ای بسیار زیبا را خلق می‌کنند.
‏شب را در پارکی چادر زدیم. متأسفانه خیلی دیر جمع و جور کردیم و ‏تقریباً کل صبح را از دست دادیم. حوالی ظهر کنار بند میران بودیم، که شرح‌ش ‏رفت.
‏از دیگر آثار زیبای شوشتر که کمی پایین‌تر از بند قرار دارد، قلعه‌ی سه ‏طبقه‌ی سلاسل است. پایین ترین طبقه که کنار کارون (گرگر) قرار دارد، در دل کوه حفر ‏شده و قسمت‌های مختلف ساحل با استفاده از تونل‌هایی به هم وصل شده. این طبقه گویا ‏تفریح‌گاه بوده. البته کاوش در این قلعه چندان جلو نرفته و تنها قسمت‌هایی از طبقات ‏بالاتر مشخص است.
‏کمی بعد از این قلعه هم پل معروف شادروان از زمان ساسانیان ‏قرار دارد که البته بسیاری قسمت‌های‌ش خراب شده. شوشتر چند جای دیدنی دیگر هم دارد، ‏از جمله پل‌ای صفوی که من نتوانستم بروم. حوالی عصر از شوشتر به سمت دزفول حرکت ‏کردیم و سه‌شنبه عصر دزفول بودیم. راستی اگر خواستید شلوارتان را پاره کنید در ‏شوشتر این کار را انجام دهید، چون خیاطی زیاد است ;)
3. ‏دزفول
‏دزفول که تغییر یافته‌ی نام دژپل بوده است، بر کنار رود کرخه ‏قرار دارد. هر چقدر کارون در اطراف شوشتر گل‌آلود بود، کرخه آب‌ای خوش‌رنگ و ‏وسوسه‌انگیز داشت
.
‏این جا هم در میان رود بقایای آسیاب‌هایی قرار دارد. کنار رود، ‏بقعه‌ی امام‌زاده رودبند قرار دارد و کمی آن طرف‌تر خانه‌هایی قدیمی از بافت قدیم ‏شهر باقی مانده‌اند. یکی از این خانه‌ها زیر زمینی داشت که در واقع تونلی است از آن ‏به چهار- پنج کیلومتر آن طرف‌تر!
‏پایین‌تر پل‌ای قدیمی قرار دارد که راست‌ش ‏نفهمیدم دقیقاً مال چه زمانی است :D
‏حوالی بعد از ظهر چهارشنبه از دزفول به شوش رفتیم.
4. ‏شوش: ‏یادآور تمدن‌ای کهن
‏اولین جایی که در شوش دیدن کردیم، ‏قلعه‌ای که صد و هشت سال پیش ساخته شده و طرح‌ش از روی زندان باستیل فرانسه است

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 4298 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 12

حجم فایل:452 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل