دانلود مقاله در مورد سیستماتیک گیاهی 1 27 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 27 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏1
‏دانشکده علوم
‏عنوان درس:
‏سیستماتیک گیاهی 1
‏2
‏ذرت‏ ‏ ‏ ‏ ‏ ‏          ‏ Corn‏  
‏نام علمی‏ ‏     ‏ ‏ Zea mays
‏تركيبات شيميايي
‏خواص ‏داروئي
‏طرز ‏استفاده
‏مضرات
‏كليات گياه شناسي
‏ذرت كه بفارسي بلال نيز ناميده مي شود گياهي است يكساله و يك پايه داراي ساقه اي راست كه ارتفاع آن تا چهارمتر مي رسد.
‏ذرت گياه بومي آمريكاي مركزي و مكزيك است و از آنجا به نقاط ديگر دنيا راه يافته است .
‏برگهاي ذرت متناوب و دراز مي باشد . گلهاي نر ذرت بصورت خوشه اي بوده كه مركب از سنبل هاي قرمز روشن مي باشد . گلهاي ماده آن از 2تا 4 گل تشكيل شده در كنار برگ هاي ذرت قرار درد .
‏غشايي كه روي بلال را مي پوشاند سبز رنگ و مانند برگ مي باشد . دانه هاي كروي شكل ذرت در اطراف محور مركزي بلال قرار گرفته اند . اين دانه ها برنگ زرد يا قهو ه اي مي باشند .
‏تركيبات‏ شيميايي:‏
‏رنگ زرد ذرت مربوط به موادي به نام زئين Zeine‏ و زيازانتين Zeaxanthine‏ مي باشد .
‏در صد گرم دانه ذرت خام مواد زير موجود است :
‏انرژي‏                      ‏ 350 كالري
‏آب‏                          ‏ 13 گرم‏ ‏
‏پروتئين‏                    ‏ 9 گرم
‏چربي‏                     ‏ 4 گرم
‏مواد نشاسته اي‏      ‏ 72 گرم
‏كلسيم‏                   ‏ 22 ميلي گرم
‏سديم‏                    ‏ 1 ميلي گرم
‏پتاسيم‏                  ‏ 285 ميلي گرم
‏فسفر‏                    ‏ 265 ميلي گرم
‏آهن‏                      ‏ 2 ميلي گرم
‏ويتامين آ‏                ‏ 490 واحد
‏ويتامين ب 1‏          ‏ 0/4 ميلي گرم
‏4
‏ويتامين ب 2‏           ‏ 0/12 ميلي گرم
‏ويتامين ب 3‏           ‏ 2/2 ميلي گرم
‏ارسنيك‏                 ‏ 30 ميلي گرم
‏كاكل ذرت داراي مواد معدني مختلف و املاح پتاسيم و كلسيم مي باشد .
‏در صد گرم كاكل ذرت مواد زير موجود است :
‏گوگرد‏                       ‏ 2/8 ميلي گرم
‏كلر‏                         ‏ 3/6 ميلي گرم
‏فسفر‏                    ‏ 5/2 ميلي گرم
‏سيليسيم‏              ‏ 4 گرم
‏آهن‏                      ‏ 0/06 ميلي گرم
‏كلسيم‏                  ‏ 1/7 ميلي گرم
‏منيزيم‏                   ‏ 1/4 ميلي گرم
‏سديم‏                  ‏ 0/2 ميلي گرم
‏پتاسيم‏                ‏ 26/5 ميلي گرم
‏همانطور كه در جدول بالا مشاهده مي شود كاكل ذرت داراي مقدر زيادي پتاسيم است وبعلت وجود اين ماده معدني است كه كاكل ذرت ادرار آور است .
‏خواص‏ داروئي:‏
‏خواص درماني ذرت
‏ ‏ذرت داراي ارزش غذايي فراواني است در آن بعلت نداشتن گلوتن (ماده چسب گندم) قابليت تهيه نان را ندارد . بنابراين براي تهيه نان ذرت در آنرا با در ساير غلات مخلوط مي كنند .
‏ذرت از نظر طب قديم ايران سرد و خشك است "
‏1)پماد ذرت خشك كننده زخم ها مي باشد .
‏2)ذرت غذاي خوبي براي پيشگيري سرطان است.
‏3)استفاده مداوم از ذرت از كرم خوردگي دندان جلوگيري مي كند .
‏4)روغن ذرت كلسترول خون را پائين مي آرود .
‏5)روغن ذرت براي درمان اگزما و بيماريهاي پوستي مفيد است.
‏خواص درماني كاكل ذرت
‏ ‏كاكل ذرت را قبل از رسيدن كامل ميوه يعني قبل از پژمدره شدن مي چينند و بسرعت خشك مي كنند . كاكل ذرت بعد از خشك شدن رنگ قهوه اي پيدا مي كند .
‏4
‏براي درست كردن دم كرده كاكل ذرت ،‏‌‏مقدر 30 گرم از آنرا در يك ليتر آب جوش ريخته و به مدت پنج دقيقه دم مي كنند .
‏1-دم كرده كاكل ذرت ادرار آور است و آرام كننده دستگاه ادراري است .
‏2-درد و ناراحتي هاي دستگاه ادراري را تسكين مي دهد .
‏3-سنگ مثانه ،‏‌‏التهاب ،‏‌‏ورم مثانه و درد مثانه را از بين مي برد .
‏4-كاكل ذرت بطور كلي دستگاه ادراري را تميز مي كند .
‏بغير از كاكل ذرت از برگ و ريشه وساقه بلال نيز استفاده طبي بعمل ميآيد .
‏1)جوشانده ساقه وسط بلال خونريزي از بيني را بند مي آرود.
‏2)براي دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهاي بلال استفاده كنيد .
‏3)جوشانده ريشه ذرت براي سوزش مجاري ادراري مفيد است .
‏4)جوشانده وسط بلال درد شكم و معده را از بين مي برد .
‏5)در قديم براي معالجه سوزاك از جوشانده ساقه بلال استفاده مي كردند
‏يونجه
‏تركيبات شيميايي
‏خواص ‏داروئي
‏طرز ‏استفاده
‏مضرات
‏كليات گياه شناسي
‏يونجه گياهي است علفي و چند ساله كه ارتفاع آن تا يك متر ميرسد برگهاي آن داراي سه برگچه مي باشد‏ ‏ برگچه هاي نوك تيز، سبز رنگ و بيضي شكل است .
‏گلهاي يونجه بشكل سبز و برنگ بنفش تيره‏ ‏ يا آبي روشن است ميوه يونجه مانند صدف بوده و دانه داخل ميوه مانند لوبيا ولي كوچكتر از آنزمي باشد‏ ‏ .
‏يونجه ريشه اي بسيار عميق درد و ريشه آن تا سه متر بداخل زمين نفوذ مي كند و بنابراين منبع ويتامين ها و مواد معدني است كه از خاك مي گيرد .
‏يونجه از زمانهاي بسيار قديم در ايران كشت مي شده است و در حدود پنج قرن قبل از ميلاد مسيح از ياران به يونان برده شد و در قرن هفتم بعد از ميلاد به اروپا راه يافت . يونجه در ايران در مناطق مركزي و جنوبي به مقدر بسيار زياد كشت مي شود .
‏زنبور عسل گل يونجه را دوست درد واز آن شهد زيادي‏ ‏ بدست مي آورد و تبديل به عسل مي كند .
‏پرورش اين گياه در قديم براي تهيه علوفه چهارپايان بوده ولي در حال خاضر بعلت درا بودن مواد مغذي به مصرف غذايي نيز مي رسد .
‏تركيبات شيميايي:‏
‏يونجه سرشار از ويتامين هاي A,C,E,K‏ و همچنين داراي آميلاز كه انزيم مخصوص هضم مواد نشاسته اي است مي باشد .

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 4085 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 27

حجم فایل:196 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل