دانلود مقاله در مورد فتحعلی شاه 8 ص
دسته بندي :
مقاله »
مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 9 صفحه
قسمتی از متن word (..doc) :
2
فتحعلی شاه
با مرگ آقامحمدخان در سال 1211 ش. برادرزاده او به نام باباخان (معروف به فتحعلي شاه) جانشين وي شد. دوران 37 ساله حکومت فرمانروايي فتحعلي شاه بر ايران يکي از مهمترين دوره هاي حکومت قاجار است.
چرا که اين دوره يکي از پرحادثه ترين و جنجالي ترين دوره هاي قاجار است. فتحعلي شاه ابتدا در صدد سرکوب مدعيان قدرت که بلافاصله پس از مرگ آقامحمدخان شورش کرده بودند، پرداخت. در اين مسير وي ابتدا به کمک حاجي ابراهيم اعتماد الدوله عموي خود، عليقلي خان که ادعاي پادشاهي داشت را گرفت و کور کرد.
مي توان گفت تمام دوره حکمراني اين شاه قاجار در جنگ و کشمکش با دشمنان خارجي و مدعيان سپري شد. در اين دوران مي توان به جنگ با عثماني و روسيه اشاره نمود. در دوره قاجار خصوصاً در زمان زمامداري فتحعلي شاه روسها امتيازات چشمگيري از ايران گرفتند و روابط دو کشور خصمانه و حالت درگيري هميشگي داشت و دو دوره جنگهاي طولاني بين ايران و روسيه اتفاق افتاد. البته طي اين جنگها دولت انگلستان با توطئه و دسيسه افکني از آشوب و درگيري به وجود آمده در ايران به نفع خود و در رسيدن به مقاصد خود استفاده کرد و دولت ايران را هميشه در تعهدات بلاعمل سرگردان و منتظر نگاه داشت و سرانجام نيز با همکاري و هماهنگي به نفع روسيه دو عهدنامه ننگين ترکمانچاي و گلستان بر ايران تحميل شد. در امور داخلي نيز به سبب کثرت اولاد و ظلم درباريان و شاهزادگان بر مردم اوضاع کشور مشوش بود. سرانجام پس از مرگ عباس ميرزا (1249 ق)، هنگامي که فتحعلي شاه براي وصول بقاياي ماليات فارس از تهران به سوي جنوب حرکت کرد به علت عليل بودن و ضعف مزاجي که از چندي پيش به وي دست داده بود، در نوزدهم جمادي الاخر سال 1250 ق. در 68 سالگي از دنيا رفت.
2
آیا فکر می کنید اگر شما به جای فتحعلیشاه بودید باز هم ایران از روسیه شکست می خورد؟ اصلاً آیا می توانستید راهی پیدا کنید که از این جنگها جلوگیری کند؟ تصور کنید که شما بر جای شاه عباس تکیه زده اید؛ به نظر شما بهترین راه برای گسترش قدرت دولت صفوی و مقابله با پرتغال، عثمانی و ازبک ها چیست؟
اگر دوست دارید که ببینید چقدر پاسخهایتان به واقعیت نزدیک است، پیشنهاد می کنم که با کمک بازی اروپا اونیورسالیس 2 (Europa Universalis II) کارآمدی
4
خود را بسنجید.
اروپا اونیورسالیس یک دوره تاریخی چهار صد ساله را شامل می شود. آغاز این دوره همزمان با حکمرانی تیموریان، آق قویونلو و قره قویونلو در منطقه ایران است(1420 میلادی). در این بازی نقشه جهان به 1600 استان تقسیم شده است و منطبق بر تاریخ، حکمرانان واقعی بر نقاط مختلف جهان فرمانروایی می کنند. صرفنظر از ملتی که شما هدایت آن را بر عهده گرفته اید، رویدادها در سایر نقاط جهان منطبق بر تاریخ پیش می رود، مگر اینکه شما با کمک دیپلماسی بر سیر وقایع تاریخی در آن نقاط تأثیر بگذارید! به عنوان مثال شما به عنوان پادشاه انگلستان می توانید از ادامه جنگ با فرانسه چشم پوشی کنید و به این ترتیب سرنوشت خانم ژاندارک را به چیزی متفاوت از سوختن در آتش تبدیل کنید. البته در این صورت هیچ تضمینی وجود ندارد که انگلیس جایگاه تاریخی خود را بازیابد! در
4
اروپا اونیورسالیس این امکان وجود دارد که رهبرهای گوناکون، از رییس قبایل سرخپوستان سو و یا سیاهپوستان زولو، تا پادشاهانی مانند فلیپ و ملکه ایزابل در اسپانیا و حتی امپراتوران ژاپن و چین را برای بازی انتخاب کرد.
این بازی مشتمل بر سناریوهای گوناگونی است؛ سناریو اصلی از سال 1420 تا 1820 میلادی به طول می انجامد. با این حال فقط ملتهایی را می توان انتخاب کرد که در سال شروع سناریو دارای رهبر هستند. بنابراین در سناریوی اصلی یا بعبارت دیگر سال 1420 فقط می توان تیموریان، آق قويونلو و یا قره قويونلو را برای حکمرانی بر سرزمین ایران انتخاب کرد. هر چند این امکان وجود دارد که در سناریوهای دیگر از وسط دوره صفویه و یا اوایل قاجار بازی را شروع کرد و پیش برد.