دانلود مقاله در مورد قنات 55 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..docx) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 55 صفحه

 قسمتی از متن word (..docx) : 
 

55
2
‏فهرست
‏مقدمه
‏تعریف قنات
‏تاریخچه
‏قنات درگستره تاریخ
‏تعریفی‏ ‏فنی از واژه‏ ‏ی قنات
‏چندنمونه از قناتهای ایران
‏ساختمان های مرتبط با قنات
‏پایاب
‏قنات يا قنوات
‏مشخصات قنات
‏آغاز قنات
‏حفر قنات
‏طول و عمق قنات
‏ویژگیهای قنات
‏معایب قنات
‏طرز حفر قنات
‏قنات در افسانه‌های ايرانی
‏قنات در امپراطوری هخامنشی
‏مزایای عمده قنوات
‏ضرورت‌ها و مستندات قانونی حفظ و احیاء قنوات کشور
‏طرح احیاء و مرمت قنوات کشور
‏طرح ملی ساماندهی قنوات کشور
‏تقسيم بندي قنات‏ از نظر فني
‏انواع قنات از جهت نحوه بهره برداري
‏انواع قنات از جهت مالكيت
‏واژه شناسی ‏قنات
‏اسامي معادل قنات
‏ابزار و وسایل جهت حفر قنات
‏قنات و صنعت گردشگري
‏شماي قنات
‏كاربردهاي گوناگون قنات و كاريز در ايران و جهان
‏منابع
‏مقدمه
3
‏تازه واردی که‏ج‏ قدم به فلات ایران ، به مراکش و یاواحه های صحرا(شمال آفریقا) می گذارد با ردیفی از دهانه ها مواجه می شود که مناطق خشک کوهپایه ها را طی می کنند تا به نقطه ای سبز و خرم که همیشه یک روستا و گاه یک شهر است برسند. اگر کنجکاوی به خرج دهد و به بررسی ادامه دهد درخواهد یافت که این سوراخها ، دهانه چاههایی است که سطح زمین را به دهلیزهای زیرزمینی که آب را به روستا می برد و در سطح زمین جاری می سازد ، متصل می کند.

‏تعر‏ی‏ف‏ قنات
5
‏مجموعه ای از چند میله و یک کوره (یا کوره های) زیر زمینی که با شیبی کمتر از شیب سطح زمین، آب موجود در لایه (یا لا یه های) آبدار مناطق مرتفع زمین یا رودخانه ها یا مردابها و برکه ها رابه کمک نیروی ثقل و بدون کاربرد نیروی کشش و هیچ نوع انرژی الکتریکی یا حرارتی با جریان طبیعی جمع آوری میکند و به نقاط پست تر می رساند.به عبارت دیگر ،قنات را می توان نوعی زهکش زیر زمینی دانست که آب جمع آوری شده توسط این زهکش به سطح زمین آورده می شود و به مصرف آبیاری یا شرب می رسد.چاههای نیمه عمیق با کوره های شعاعی (کوره های شعاعی در چاهای نیمه عمیق معادل دستکها در قنوات است)،حالت خاصی از یک قنات بدون خشکه کار است،زیرا موتور پمپ کار خشکه کار را انجام می دهد.
‏تار‏ی‏خچه
‏طبق نظر هانری گوبلو قنات در حدود 800 ق.م در شمال غربی ایران در مرکز ترکیه فعلی توسط معدنچیان برای استخراج آب معادن حفر گردید . این تکنیک کم کم مورد استفاده کشاورزان واقع شد و به سراسر فلات ایران گسترش یافت.در حدود 525 ق.م توسط ایرانیان به عمان و مسقط و شبه جزیره عربستان منتقل شد.حدود 500 ق.م توسط لشکرکشیهای ایرانیان این فن در مصر رواج یافت . با گسترش اسلام ، شمال آفریقا با قنات آشنا شد و قنات یافوگا در حدود 750 میلادی توسط مسلمین در شهر مادرید پایتخت اسپانیا دایر گردید. در سال 1520 اسپانیا‏ی‏ی‏ها‏ ‏حفر قنات را در مکزیک آغاز کردند و از آنجا این تکنیک به لس آنجلس‏ برده ‏شد. در سال 1540 شهر پیکا در شیلی صاحب قنات گردید. گسترش قنات در شرق نیز قدمت طولانی دارد.
‏در بعضی از منابع اشکال متنوعی از قنات ترسیم شده است،گرچه نویسندگان این منابع در اصول و در به تصویر کشیدن مکانیسم قنات با هم توافق دارند،ولی در نام گذاری و تشریح اجزای آن سلیقه های گوناگونی را عرضه کرده اند.برش طولی یک قنات را در شکل زیر مشاهده می کنیم.این تصویر با استفاده از اشکال منابع فوق الذکر و تلفیق آنها با همدیگر به وجود آمده است.

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3918 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .docx

تعداد صفحات: 55

حجم فایل:317 کیلوبایت

 قیمت: 6,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل