دانلود مقاله رژيم غذايي در نوجوانان 44 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 44 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏)1‏(
‏رژيم غذايي ‏در نوجوانان
‏دوره نوجواني دوره انتقال از ‏كودكي به جواني است كه با جهش رشد جسمي‏ و‏ بلوغ توام است. بنابراين تغذيه اين دوران ‏از نظر رشد اهميت زيادي دارد. از آنجايي كه يكي از مشكلات عمده تغذيه‌اي‏ ‏ در اين ‏دوران وجود باورهاي غلط غذايي است، لذا اصلاح باورهاي غذايي آنها از طريق ‏رسانه‌هاي گروهي از اهميت بسزايي برخوردار است. براي دستيابي به جامعه‌اي سالم و ‏خلاق و پويا بايد آموزش تغذيه‌اي در همه ابعاد آن صورت گيرد. در موارد فردي بايد از ‏طريق مشاوره با متخصصان تغذيه، رژيم‌هاي غذايي اصلاح شوند و در موارد گروهي توصيه ‏مي‌شود كه نوجوانان براي پيشگيري از سوء ‏تغذيه از راهنماي غذايي ذيل كه تمامي ‏گروه‌هاي غذايي را دارد، در برنامه غذايي روزانه خود استفاده نمايند
‏ ‏1 ـ گروه نان و غلات:‏ روزانه 11ـ9 واحد
‏يك واحد نان برابر است با 1 برش نان بربري يا سنگك به اندازه يك كف دست‏
‏برابر است با 4 برش نان لواش به اندازه يك كف دست
‏يك واحد از برنج و ماكاروني پخته شده برابر است با نصف ليوان
‏2 ـ گروه شير و لبنيات:‏ روزانه 3 واحد يا بيشتر .
‏يك واحد از شير و ماست برابر است با يك ليوان / يك واحد از پنير برابر است با‏ ‏ 45ـ30 گرم /‏ ‏ يك واحد از كشك برابر است با يك چهارم ليوان /‏ ‏ يك واحد از دوغ برابر است با 2 ليوان
‏3 ـ گروه ميوه ها:‏ روزانه 3 تا 4 واحد
‏)3‏(
‏1 واحد ميوه برابر است با‏ ‏ 1 عدد ميوه متوسط /‏ ‏ برابر است با يك‌دوم تا سه‌چهارم ليوان آب ميوه‏ ‏ /‏ ‏ برابر است با يك‌چهارم ليوان ميوه خشك ‏ ‏
‏4 ـ گروه سبزي‌ها:‏ روزانه 4 تا 5 واحد
‏يك واحد سبزي برابر است با‏ ‏ 1 ليوان سبزي خام /‏ ‏ برابر است با نصف ليوان سبزي پخته / برابر است با يك عدد سيب‌زميني متوسط
‏5 ـ گروه گوشت و‏ ‏جانشين‌هاي آن:‏ روزانه 2 تا 3 واحد ‏ 
‏يك واحد گوشت برابر است با‏ ‏ 2 تا 3 تكه خورشتي (90ـ60 گرم) گوشت قرمز، ماكيان و ماهي پخته شده /‏ ‏ 30 گرم گوشت برابر است با يك عدد تخم مرغ يا نصف ليوان حبوبات پخته يا 2 قاشق غذاخوري از مغزهاي پسته و فندق و گردو‏ ‏ و ...‏ 
‏مشكلات ناشي از تغذيه ناسالم‏
‏1 ـ كم‌وزني و لاغري‏ كه بيش‌تر ناشي از تصور غلط نوجوانان از تناسب اندام است و به دنبال آن بعضي اقدام به رژيم سخت و خودسرانه مي‌كنند كه سلامت آينده آنان را به خطر مي‌اندازد. بويژه در دختران كه دوران مهم بارداري و شيردهي را به دنبال دارند، اين مسئله ممكن است باعث قاعدگي نامنظم و يا عدم قاعدگي آنها شود. همچنين در توليد مثل و باروري آنها تداخل كند.
‏2 ـ اضافه وزن و چاقي‏ كه اغلب در اثر كمي‌تحرك و فعاليت بدني، استفاده مداوم از تلويزيون و رايانه و نيز رژيم‌هاي غلط غذايي و مصرف زياد تنقلات، نوشابه‌ها و غيره است.
‏3 ـ كم‌خوني‏(لينك به كم‌خوني) ناشي از فقرآهن كه يكي از مشكلات شايع تغذيه‌اي به ويژه در دختران در اين سنين است كه بر رشد جسمي‌، ذهني و سيستم ايمني آنها اثر سوء ‌دارد. كم‌خوني در اين دوران در اثر افزايش نياز (به دليل رشد)، استفاده از رژيم‌هاي غذايي فقر غذايي، آلودگي‌هاي انگلي و آلودگي‌هاي محيطي (مانند ذرات ريز سرب معلق در هوا) به وجود مي‌آيد.

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3539 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 44

حجم فایل:40 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل