دانلود مقاله لایه اوزن 40 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 37 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏مقدمه
‏تحقيق حاضر با موضوع ‏لايه‏‌‏ي اوزون در بردارنده‏‌‏ي : توضيحاتي چند در مورد اين لايه و آلاينده‏‌‏هايي كه باعث آن مي‏‌‏شوند و هم‏‌‏چنين مضراتي كه ب‏راي جانداران ساكن زمين دارند مي‏‌‏دهد.
‏خلاصه‏‌‏ي تحقيق بدين شرح است : در ارتفاعي بين 15 تا 50 كيلومتري ( يعني استر‏اتوسفر ) لايه‏‌‏اي از گاز ا‏زون قرار دارد كه نه در دسترس و نه قابل مشاهده است. با اين حال، زندگي كاملاً به وجود آن بستگي دارد. لايه‏‌‏ي‏ ازون مانند سپري بين ما و اشعه‏‌‏ي خطرناك فرابفش خورشيد قرار گرفته است. اين اشعه، پوست را به شدت مي‏‌‏سوزاند و در صورت تابش مداوم و شديد، سرطان پوست ايجاد مي‏‌‏كند. اشعه‏‌‏ي فرابفش، براي گياهان و جانوران هم مضر است و بر سلامت آنها تأثير مي‏‌‏گذارد.
‏در سال ‏1986 ، دانشمندان به قسمت‏‌‏هايي از استراتوسفر برخورد مي‏‌‏كند كه در آن‏‌‏جا اصلاً وجود نداشت. يكي از اين مناطق، بالاي قطب جنوب بود. منطقه كوچكتري هم در بالاي قطب شمال يافت شد. از آن سال به بعد، اين سوراخ‏‌‏ها در فصل‏‌‏هاي معيني ظاهر مي شوند و در طول فصل‏‌‏هاي بعد از ميان مي‏‌‏روند. البته، نگراني اصلي از اين است كه علاوه بر سوراخ‏‌‏هاي گفته شده، مجموعه لايه اوزون اطراف زمين در حال كم شدن است. ما به درستي از علت ناپديد شدن ازون اتمسفري‏ آگاه نيستيم، اما دانشمندان فرض مي‏‌‏كنند كه آلوده‏‌‏سازي ها اتمسفري از جمله دلايل اين پديده‏‌‏اند.
‏كلروفلوئوروكربن‏‌‏ها ( cfc )‏ گاز است كه از آن در يخچال‏‌‏ها و بعضي از اسپري‏‌‏ها و غيره استفاده مي شود. اين گازها، در ضمن شاخته شدن اين وسايل و استفاده از آن‏‌‏ها وارد اتمسفر مي شود. مولكول‏‌‏هاي cfc‏، در هنگام برخورد با مولكول‏‌‏هاي ازون، آنها را مي‏‌‏شكند. محصول اين گاز هم پديد آمدن اكسيژن است. يك اتم كلر مي‏‌‏تواند با 10 هزار مولكول ازون را نابود كند طي چهار مرحله : 1- اشعه ي فرابفش مولكول را مي شكند. 2- اتم كلر مولكول ازون را مي‏‌‏شكند. 3- اتم اكسيژن آزاد، پيوند اكسيژن ‏–‏ كلر را مي‏‌‏شكند. 4- مولكول اكسيژن تشكيل و كلر آزاد مي‏‌‏شود.
‏شيمي استراتوسفر : لايه ازون
‏لايه ا‏زون ناحيه اي از فضاست كه به عنوان ‏«‏ محافظ طبيعي زمين در برابر نور خورشيد ‏»‏ قلمداد مي شود زيرا اين لايه پرتو فرابنفش مضر را از نور خورشيد پيش از اينكه اين پرتو ملاحظه‏‌‏اي در مقدار لايه ازون، O3‏ ، تهديدي براي حيات خواهد بود. از اين رو ظاهر شدن ‏«‏حفره اي ‏»‏ بزرگ دو لايه ازون در قطب جنوب يك بحران زيست محيطي عمده، به شمار مي‏‌‏رود.
‏مقدار كل ازون فضا در بالاي سرما در هر مكاني بر حسب واحدهاي دو‏بسون ‏ بيان مي‏‌‏شود. يك واحد دوبسون معادل با ضخامت mm‏ 01/0 ازون خالص، با توجه به چگالي آن در فشار سطح از زمين ( atm‏ 1 ) اختيار شود. مقدار عادي اوزون در بالاي سر ما در عرضهاي جغرافيايي معتدله در حدود Du‏ 350 است. به علت بادهاي استراتوسفري، اوزون از مناطق گرمسيري به سمت مناطق قطبي منتقل مي شود. بنابراين هر اندازه كه به خط استوا نزديكتر باشيد، مقدار كل اوزوني كه شما را دو برابر پوتو فرابنفش محافظت مي

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3702 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 37

حجم فایل:54 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل