دانلود مقاله محلول بافر 15 ص

دسته بندي : مقاله » مقالات فارسی مختلف
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 15 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏2
‏مقدمه
‏یک محلول تامپون محلولی است که pH‏ آن در برابر افزایش مقادیر کمی اسید یا باز قوی تغییر چندانی نکند، مثلاً محلول استیکاسید و سدیم استات دارای چنین ویژگی است. اگر 01/0 مول HCL‏ را به یک لیتر آب خالص اضافه کنیم pH‏ آب از 7 به 2 کاهش مییابد، اما اگر همان 01/0 مول HCL‏ را به یک لیتر از محلولی که نسبت‏ به‏ استیکاسید و سدیم استات، 10/0 مولار است بیفزاییم، فقط تغییر بسیار کمی در pH‏ حاصل میشود. در واقع pH‏ محلول از 74/4 به 66/4 تغییر میکند. این تغییر در مقایسه با تغییر pH‏ آب بسیار ناچیز و نشانهی آن است که محلول استیکاسید و سدیم استات یک محلول تامپون است. به یاد داشته باشید که به محلولهای تامپون، محلولهای بافر نیز گفته میشود.
‏محلولهای تامپون یا بافر از دید کاربردی اهمیت زیادی دارن‏ـ‏د. سلولهای بسیاری از موجودات زنده فقط در گسترهی محدودهای از pH‏ قادر به ادامه حیات هستند و اگر pH‏ غیر از آن باشد، زندگی موجود زنده با خطرات جدی همراه میشود.
pH‏ خون انسان باید در گسترهی 35/7 الی 45/7 نگهداشته شود؛ در غیر این صورت، ادامهی حیات با مشکلات جدی روبهرو خواهد شد. خون از این لحاظ دارای نقش تامپونی است. چکونگی برقراری خاصیت تامپونی در خون‏ ‏پیچیده است. سیستم ‏در خاصیت ‏تامپونی خون نقش اساسی دارد.
‏بسیاری از موجودات آبزی از جمله ماهیهای طلایی تنها در pH‏ ‏ویژهای قادر به ادامهی حیات هستند. رعایت نکردن این امر باعث مرگ و میر آنها خواهد شد. علاوه بر آن، گاه لازم است که تولید برخی از محصولات شیمیایی در pH‏های معینی صورت گیرد. این مثالها و مثالهای بسیار دیگر از اهمیت محلول تامپون خبر میدهند. با استفاده از محلولهای تامپون است که میتوان تغییر pH‏ ‏را کنترل کرد.
‏برای تهیهی یک محلول تامپون کافی است یک اسید ضعیف و نمک آن را در آب حل کرد. استیکاسید یک اسید ضعیف و سدیم استات نمک حاصل از خنثی شدن آن با سود است. از این رو، محلول این دو ماده یک محلول تامپون است. در این محلول، استیکاسید، ‏، به شکل مولکولی، سدیم استات، ‏، به صورت یونهای ‏ و ‏ و مقدار کمی یونهای ‏ که از یونش جزیی استیکاسید به دست میآیند، موجود است. چون یونهای
‏2
‏از باز قوی ‏ مشتق شدهاند، پایدارترندو با آب واکنش نمیدهند. از سوی دیگر ‏ و ‏ و ‏ در تعادل زیر شرکت میکنند.
‏در واقع وجود این تعادل است که به محلول استیکاسید و سدیم استات خاصیت تامپونی میدهد. چون اگر مقدار کمی از یک اسید قوی مثلاً ‏ به محیط این تعادل افـزوده شود، یونهای ‏ حاصل از آن، توسط یونهای‏ موجود در تعادل جذب شده و به مولکولهای ‏تبدیل میشوند تا از این راه با تغییر pH‏ ‏مقابله شود.
‏از سوی دیگر اگر مقدار کمی از یک باز قوی مثلاً ‏ به محیط تعادل افزوده شود، یونهای ‏ حاصل از آن توسط مولکولهای اسید خنثی میشوند تا با تغییر pH‏ مقابله شود.
‏دلیل انجام دو واکنش بالا این است که از یک سو یون ‏ یک باز برونشتد است و تمایل به گرفتن پروتون دارد و از سوی دیگر مولکول ‏ یک اسید برنشتد است و تمایل دارد که به یک باز قوی مانند ‏ پروتون بدهد.
‏ تخمین pH‏ ‏یک محلول تامپون
‏با توجه به تعادل موجود در یک محلول تامپون و اطلاعات مربوط به آن، به آسانی میتوان به حدود pH‏ ‏آن پی برد. مثلاً تعادل زیر را در نظر بگیرید:
‏در دمای 25 درجه سانتیگراد
‏ و ‏ به ترتیب معرف یون استات و مولکول استیک‏‏اسید است. با لگاریتم گرفتن از عبارت ثابت ‏ خواهیم داشت.
‏یا

 
دسته بندی: مقاله » مقالات فارسی مختلف

تعداد مشاهده: 3232 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .zip

تعداد صفحات: 15

حجم فایل:59 کیلوبایت

 قیمت: 14,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل