كليات علم اقتصاد 23 ص

دسته بندي : انسانی » اقتصاد
لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل :  word (..doc) ( قابل ويرايش و آماده پرينت )
تعداد صفحه : 23 صفحه

 قسمتی از متن word (..doc) : 
 

‏كليات علم اقتصاد
‏علم اقتصاد كه از قرن 16 ميلادی در كشورهای اروپايی تكوين يافت از يك طرف در اثر
‏محدود بودن عوامل توليد ، رشد روزافزون جمعيت و افزايش نيازهای نا محدود و متنوع به
‏محصولات مختلف واز طرف ديگر در اثر پيشرفت تكنيكهای توليد وگسترش ‏فعاليتهای
‏اقتصادی ، بيش ازپيش تكامل يافته است .اصولاً ارائه تعريفی از يك كار ساده ای نيست .علم
‏اقتصاد كه امروز دارای قلمرو بسيار وسيعی است ازاين قاعده مستثنی نيست وليكن بسياری
‏از اقتصاد دانان در تعريف آن به مسئله كميابی نهاده های توليد واختصاص آنها بين يك سری
‏فعاليتهای رقيب اشاره كرده اند (1-ص 17)
‏توليد بيشتر ، توزيع عادلانه تر ثروت ، به دست آوردن سطح معيشت بالاتر وتأمين زندگی
‏آسوده تر هدف عمومی جوامع امروز جهانند . قوایمادی ومعنوی افراد بشر ومنابع كره زمين
‏كه خداوند آنها را برای استفاده بشر خلق فرموده ،برای رسيدن به اهداف اقتصادی واجتماعی
‏واجرای برنامه های رفاهی وانسانی باحداكثر سرعت ممكن تجهيز شده اند
‏هدف بشر در قرن بيستم بيشتر تأمين حداكثر نتيجه در حداقل مدت ممكن است (2-‏ ‏ص‏1)
‏1
‏اقتصاد كشاور‏ز‏ی شا خه‏ ‏ای از علم اقتصاد
‏ازآنجا كه كشاورزی تأ مين كننده ضروری ترين ما يحتاج انسان يعنی مواد غذايی است وبا
‏توجه به اينكه مسئله كميابی و نيازهاروز افزون به محصولات كشاورزی در اين بخش نيز
‏وجود دارد لذا بايستی علم اقتصاد در كشاورزی نيز بكار گرفته شود به عبارت ديگر كار
‏اقتصاد در اين بخش اين است عوامل توليد ، مثل زمين و آب و... را به نحو مطلوبی بين
‏فعاليتهای مختلف زراعی ودامی اختصاص می دهد و بنابراين می توان گفت گفت اقتصاد
‏كشاورزی شاخه ای از علم اقتصاد است كه از آن عوامل توليد كمياب كشاورزی بين
‏محصولات مختلف آن تخصيص می يابد
‏بخش عمده ای اقتصاد كشاورزی درباره سيستم قيمتهاست از يك طرف تعيين قيمت عوامل
‏قيمت توليد واز طرف ديگر تعيين قيمت محصولات مختلفی مثل گندم ، ذرت ، جو
‏...وگوشت و تخم مرغ و... از جمله مهمترين وظايف اقتصاد كشاورزی تلقی می گردد
‏اقتصاد توليدمحصولات كشاورزی
‏هر عاملی كه در پروسه توليد بكار گرفته ‏می شود به نهاده يا عامل توليد موسوم است كه مهمترين آنها در فعاليتهای كشاورزی عبارتند از :
‏1-زمين يا سطح زير كشت
‏2- نيروی كار اعم از خانوادگی ومزدبگير
‏3- سرمايه در اشكال مختلف وبويژه ماشين الات مثل تراكتور و كمباين
‏4- آب
‏5- بذر
‏6- كود و سم
‏- نور خورشيد
‏2
‏می توانيم منابع توليد را به چند دسته تقسيم كنيم
‏منابع ثابت و متغير
‏منابع قابل ذخيره و غير قابل ذخيره
‏عوامل توليد ثابت :
‏آن دسته از منابع است كه مقدار مصرف آن بستگی به مقدار توليد ندارد مثل زمين زراعی
‏وساختمانهای احداث شده جهت پرورش دام
‏ع‏وامل توليد متغير
‏برخلاف عوامل توليد ثابت دسته ای از منابع توليد است كه با سطح توليد رابطه مستقيم دارند
‏يعنی هرچه عوامل توليد بيشتر باشد توليد هم بيشتر می شود . مثل بذر در جريان توليد
‏محصولات كشاورزی كه هرچه ميزان بذر در يك قطعه زمين بيشتر باشد توليد هم افزايش می يابد(1- ص32)
‏منابع توليد قابل ‏ذ‏خيره
‏بعضی از عوامل توليد وجود دارند كه می توان قسمتی از آنها را برای فصلهای كشت بعدی
‏ذخيره نمود . مثل سم وكود
‏منابع توليد غير قابل ذخبره
‏بعضی از عوامل توليد اگر در يك دوره معين بدون استفاده نگهداری گردد ارزش توليدی كه
‏می توانست از آن قسمت بدست آورد از بين می رود
‏تأثير تكنولوژی بر سطح توليد
‏تكنولوژی دانشی است كه بوسيله انسان در جهت افزايش توليد بكار می رود . تبلور
‏تكنولوژی بذر اصلاح شده ، سموم برای آفات ، كود شيميايی ، ماشين آلات كشاورزی و
‏3
‏شيوه های بهتر شخم و آبياری و مانند آن است . هدف از به كار بردن آن ، بدست آوردن
‏محصول بيشتر از مقدار معين زمين ،كار وسرمايه است .
‏البته تكنولوی مسائلی چون پايين آمدن قيمت محصول كشاورزی ويا بيكاری نيز ممكن است
‏ايجاد كند ، به موازات بكاربردن يك تكنيك جديد هزينه توليد كاهش يافته ومقدار محصول
‏بيشتر وبا كيفيتی بهتر توليد می شود اگر تغييردر تقاضا روی ندهد قيمت محصول كاهش
‏خواهد يافت بدين گونه بخشی از فوايد تكنولوژی از طريق كاهش قيمت ويا افزايش كيفيت
‏محصول عايد مصرف كننده می شود .(2- ص‏ 136- 128)
‏به طوركلي كاربرد تكنولوژي مناسب دركليه فعاليتها ازجمله فعاليتهای كشاورزی می تواند
‏باعث افزايش كارايی اقتصادی شود كاربرد تكنولوژی توليد به گونه ای بيشتر می كند كه
‏بااستفاده ازهرسطح معين از عوامل توليد محصول بيشتری بد ست آيد وهمچنين توليد با

‏سطح كمتری از عوامل توليد يا نهاده مقدار مشخصی محصول بد ست آيد (1- ص50-49)
‏تكنولوژی جديد سبب افزايش بهره ورِ زمين می شود پيشرفت تكنولوژی در كشاورزی سبب
‏شده كه خاك بعنوان يك ماده حياتی به نحوی در جهت ارضاء نياز های غذايی نسل كنونی
‏مورد بهره برداری قرارمی گيرد ودر عين حال ،منافع نسلهای آينده نيز در نظر گرفته شود
‏(2- ص 137)
‏تنوع وتخصص در كشت
‏با توجه به اينكه بخش كشاورزی در محيط متغير اقتصادی وجوی قرار دارد مدير كشاورزِ
‏بايد به تخصص در كشت وتنوع در محصولات توجه نمايد . تخصص در كشت زمانی
‏مطرح می شود كه يك يا دو محصول اصلی در مزرعه كاشته شود ولی تنوع در كشت
‏زمانی است كه چندين محصول اصلی در مزرعه كاشته شود
‏تخصص در كشاورزی همراه با پذيرش ريسك است بويژه آنكه شرايط بازار نامطمئن است
‏4

 
دسته بندی: انسانی » اقتصاد

تعداد مشاهده: 4857 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: .doc

تعداد صفحات: 23

حجم فایل:28 کیلوبایت

 قیمت: 10,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل